Kennisruimte
Image default
Zakelijke dienstverlening

De groeikansen van een algae bioreactor

De huidige tijd is een spannende tijd, maar ook een tijd vol mogelijkheden. Vooral op het gebied van verduurzaming vinden er op dit moment innovaties plaats die ons allen hoop bieden voor een groenere toekomst. Immers is dat op het moment nodig als we onze planeet leefbaar willen houden. Eén van de meest hoopgevende en interessantste ontwikkelingen op dit gebied is de algae bioreactor. Deze techniek staat nog in de kinderschoenen, maar veel specialisten zijn het er over eens dat dit een hoop potentie heeft. Meer weten over een algae bioreactor? Dit lees je hier bij de specialisten van Lgem. Maar wat zijn de exacte groeikansen van een algae bioreactor? En hoe werkt dit proces precies? We gaan er dieper op in deze blog.

Wat kunnen we verwachten van een algae bioreactor?

Niemand kan de toekomst lezen. Ondanks het feit dat het kweken van algen voor biobrandstof nog relatief nieuw is, denken wij wel dat dit idee een hoop potentie bezit en dat dit in de toekomst van belang kan zijn voor iedereen. Waar je nu misschien nog denkt: ‘een algae bioreactor, wat is dat?’, is het goed mogelijk dat je hier binnen snelle tijd meer bekend mee zult raken. 

Dit komt niet alleen omdat de algae bioreactoren die ontwikkeld worden steeds beter worden, maar ook omdat er binnen diverse industrieën de behoefte is aan verduurzaming. De bio industrie is hier een goed voorbeeld van. Nog altijd wordt er binnen deze industrie niet genoeg gedaan om verduurzaming mogelijk te maken. Algae bioreactoren kunnen hierbij helpen. Bovendien is de volle potentie van het kweken van algen nog niet benut. Wie weet wat er op dat gebied mogelijk is. De toekomst ziet er rooskleurig uit, en wij kunnen niet wachten om te zien wat er mogelijk is. De groeipotentie van een algae bioreactor is dus enorm. Zo ook als het gaat om de algae bioreactor van LGem, één van de meest innovatieve bedrijven op dit vlak. Neem contact op met LGem voor meer informatie.

Hoe werkt het kweken van algen precies?

In een algae bioreactor kunnen algen worden gekweekt die vervolgens voor meerdere toepassingen gebruikt kunnen worden, waaronder als biologische brandstof. De term algae refereert naar de algen die gekweekt worden in deze bioreactor. Deze bioreactor kan ook als een foto reactor bestempeld worden, aangezien het doel van de reactor onder meer is om optimale fotosynthese plaats te laten vinden in de algen. Wel belangrijk om te vermelden is dat het proces van algen kweken kan verschillen afhankelijk van het doel dat men voor ogen heeft. Maar over het algemeen begint dit proces met het plaatsen van de algen in de reactor. Zonlicht en CO2 worden in exacte waardes toegepast zodat de algen stoffen gaan produceren. Deze stoffen zorgen ervoor dat voedingsstoffen uit het water worden gehaald. Vervolgens kunnen de algen geoogst worden, waarna de meststoffen uit het water kunnen worden gehaald. Dit is het proces in een notendop.

 

https://lgem.com/