Kennisruimte
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar is fysiotherapie goed voor?

Heeft u te kampen met pijn aan de gewrichten? Heeft u last van pijn, een blessure of moeite met bewegen? Dan is het raadzaam om de hulp van een fysiotherapeut in te schakelen. Fysiotherapie bestaat uit behandelingen zoals medical taping, orofaciale fysiotherapie en algemene fysiotherapie. Fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van het bewegingsapparaat. Ook hebben zij ervaring met de behandeling van knie- en schouderklachten, elleboog problematiek, pols en hand-, schouder- en natuurlijk rugklachten. Het lichaam van een mens is erg belangrijk en bestaat uit botten, spieren en gewrichten. Het lijf moet ervoor zorgen dat u kunt lopen, staan, springen, bukken en andere bewegingen kunt maken. Als u niet kunt bewegen merkt u dat het maken van bewegingen niet vanzelfsprekend is. Orofaciale fysiotherapie kan ingezet worden bij problemen van de hals, hoofd en het kauwstelsel. Goede Medical Taping wordt als ondersteunend hulpmiddel gebruikt. Dit vindt naast reguliere fysiotherapie plaats en kan een positief effect hebben op het verhelpen/verminderen uw een klacht. Fysiotherapeutische werkzaamheden kunnen ook bestaan uit sportfysiotherapie en manuele therapie.

Wat u bij een fysiotherapeut kunt verwachten

Een sessie bij de fysiotherapeut duurt circa dertig minuten. Is het uw eerste afspraak? Dan zal de therapeut eerst een beeld willen schetsen van uw klachten. U zult dan onderworpen worden aan vragen en een klein onderzoek. Vervolgens kan er een behandelplan opgesteld worden. Er wordt ook preventief advies en voorlichting gegeven. Door begeleiding op maat zal u voldoende en verantwoord leren te bewegen. De speciale tape therapie zorgt voor pijndemping, ondersteuning gewrichtsfunctie en neuro-reflectoire beïnvloeding. Bij de tape wordt de spierfunctie verbeterd door tonusregulatie. Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer worden opgeheven. De gebieden waarbij de tape onder andere wordt ingezet zijn bij hoofdpijn, nabehandeling van blessures en houdingscorrecties. Bij deze behandeling is het van belang dat de tape bestaat uit een huidvriendelijke stof zonder latex. In de regel kan de tape vier tot zeven dagen op uw huid blijven zitten. Er kan en mag met de tape gezwommen en gedoucht worden.

Boek een fysio sessie bij Neerbosch-Oost

Heeft u een blessure, last met bewegen of een vervelende pijn? Wij helpen u graag met het oplossen en/of verminderen van uw klachten. Fysiotherapie Neerbosch-Oost in Nijmegen is dé locatie op het gebied van fysiotherapie. Op deze plek worden al sinds de jaren zeventig vele klanten naar tevredenheid geholpen. We werken met meerdere specialistische fysiotherapeuten en verwelkomen dagelijks cliënten uit Nijmegen, Wijchen, Beuningen en omstreken. Het team van Fysiotherapie Neerbosch bestaat uit Rutger Heijmen, Michiel Coenen en Yvonne Lachnit. Wij zijn erkende vakmensen die lid zijn van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en staan geregistreerd in het Big en Kwaliteitsregister. Aarzel niet en maak een afspraak voor fysiotherapie in Nijmegen. Vanwege de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) is er geen verwijzing meer noodzakelijk om een afspraak te kunnen maken. Dit houdt in dat u niet eerst uw dokter hoeft te contacteren. Als uit onderzoek blijkt dat u bij ons toch niet op de juiste plek bent, zullen we u doorverwijzen naar uw huisarts. U kunt op verschillende manieren een afspraak inplannen. Allereerst is het mogelijk om online een ontmoeting in te plannen. Dit kan eveneens geregeld worden aan de balie of door telefonisch contact op te nemen of een e-mail te sturen. Voor de contactgegevens dient u de website te raadplegen.

https://fysioneerbosch.nl/diensten/fysiotherapie-algemeen-2/