Kennisruimte
Image default
Woningen

7 tips voor het veiligstellen van de beste hypotheek van Nederland

Bent u een Amerikaans staatsburger en overweegt u onroerend goed in Nederland te kopen? Als dat zo is, ben je niet de enige; veel mensen voelen zich aangetrokken tot het leven in het buitenland, en Nederlanders staan ​​bekend om hun gastvrijheid en charme. Een van de leukste dingen aan verhuizen naar Nederland, afgezien van de verse broodjes, tulpen en flatpack-meubels, is dat je hier net zo gemakkelijk een hypotheek kunt krijgen als thuis. Volg gewoon deze zeven adviezen om uw hypotheekaanvraag snel en met minimale moeite goedgekeurd te krijgen, waardoor u stress en geld bespaart.

Zorg dat de basis goed is

U krijgt geen goedkeuring voor een Nederlandse hypotheek zonder aan de basisvereisten te voldoen. Zo moet op alle hypotheken minimaal 30% aanbetaling worden gedaan en moet je inleg over een bepaalde periode zijn gespaard. U moet ook bewijzen dat u solvabel bent (d.w.z. uw kosten van levensonderhoud zijn niet hoger dan uw inkomen) en dat u het redelijkerwijs kunt veroorloven om uw lening terug te betalen zodra deze opeisbaar is. Als u niet aan deze normen voldoet, komt u niet in aanmerking, zelfs niet als u een veel kleinere lening wilt dan de meeste banken aanbieden. (Het is mogelijk om bepaalde vereisten te omzeilen als dit financieel zinvol is, maar er zijn grenzen.)

7 tips voor het veiligstellen van de beste hypotheek van Nederland op lange termijn

Als u nadenkt over het afsluiten van een hypotheek, denk dan aan de lange termijn: dit is een belangrijke beslissing. Zorg ervoor dat u nu niet alleen naar uw financiën kijkt; overweeg je plannen over vijf jaar, over tien jaar en zelfs over twintig of dertig jaar. Als u weet dat u een stabiele financiële toekomst heeft, wordt het gemakkelijker om met eventuele uitdagingen op korte termijn om te gaan. En als je eenmaal voor die lening hebt gezorgd, komt er cashflow vrij voor andere delen van je leven; dingen zoals pensioensparen en huisupgrades kunnen gemakkelijker te betalen zijn als u geen andere leningen heeft om voor te zorgen. Dus onthoud: kijk ver in de toekomst voordat u een beslissing neemt over een hypotheek!

Houd de kosten in de gaten

Vraag bij het aanvragen van een woonlening aan uw geldschieter hoeveel zij u in rekening brengen. Een verschil van 1% punt kan op den duur veel geld kosten. Als het uw rentevoet met 0,5% beïnvloedt, kan het u zelfs € 1.800 kosten! Het is belangrijk om rekening te houden met kosten bij het berekenen of herfinanciering de moeite waard is of niet. Het is ook een uitstekende manier om aanbiedingen van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken en ervoor te zorgen dat u waar voor uw geld krijgt! Zorg er bij het vergelijken van offertes voor dat u alles bij elkaar optelt, zodat u een duidelijk beeld krijgt van hoeveel elke optie u uiteindelijk gaat kosten.

Winkelen

Deze lijkt een goed idee, maar het is gemakkelijk om verwikkeld te raken in een gesprek met uw lokale bank, die misschien wil dat u uw leningen via hen krijgt. Bel voordat u met banken of makelaars gaat overleggen hun concurrenten en vraag hen hoe zij kunnen helpen. Zorg ervoor dat je appels met appels vergelijkt – en dat ze geen producten verkopen die ze eigenlijk niet hebben (we hebben allemaal verhalen gehoord over wat er gebeurt als mensen te laat winkelen). Een manier waarop veel nieuwkomers in Europa hun bank vinden, is door te zoeken op Google; zorg ervoor dat u bankrecensies opneemt als onderdeel van uw zoekcriteria.

Ken je grenzen

Ondanks wat uw lokale makelaar misschien zegt, zijn er beperkingen aan hoeveel u kunt lenen. De ene wordt bepaald door kredietverstrekkers en heeft betrekking op hoeveel ze u willen lenen op basis van bepaalde factoren zoals uw inkomen, vermogen en schuldniveau. De andere beperking is vastgelegd in de Nederlandse wet en heeft betrekking op een deel van uw vermogen dat een koopkrachtnorm (KKS) wordt genoemd. Uw PPS vertegenwoordigt een jaarinkomen dat gelijk is aan 40 procent van uw totale vermogen. Als dat ingewikkeld klinkt, hoeft u zich geen zorgen te maken – het is iets waar kredietverstrekkers achter de schermen rekening mee houden bij het bepalen hoeveel u kunt lenen. Het is nog een reden waarom het belangrijk is om alles te weten over het kopen van onroerend goed in Nederland voordat u een lening aanvraagt.

Hypotheek verhogen voor verbouwing

Als u een bestaande woninglening heeft, kunt u uw kansen op goedkeuring voor het renoveren van uw woning vergroten. Want u wilt hypotheek verhogen voor verbouwing? Dit is geweldig nieuws als u grote renovaties en verbeteringen overweegt, maar alleen als u weet waar u moet beginnen. De eerste stap om renovaties te realiseren, is vooraf goedkeuring krijgen van uw geldschieter over hoeveel extra geld zij u kunnen lenen. Als dat eenmaal is gebeurd, werk je samen met je bank om erachter te komen hoeveel geld er precies beschikbaar zal zijn – en wanneer – en welke soorten extra kosten of voorwaarden van toepassing kunnen zijn. Zodra deze details zijn afgerond, is het tijd om die renovatieplannen van start te laten gaan!