Kennisruimte
Image default
Woningen

Tips bij de aankoop van uw nieuwe huis

U heeft uw droomhuis gevonden en nu wilt u het zo snel mogelijk hebben. Maar er zijn ook een aantal punten waar u op moet letten bij de aankoop van uw huis. Bij Van der Eijken Makelaardij Roosendaal helpen we u daar graag mee op weg.

Uw financiële mogelijkheden

Het is heel erg belangrijk dat u weet wat uw financiële mogelijkheden zijn voordat u aan uw zoektocht naar uw huis begint. Als u vooraf weet hoeveel u kunt lenen, kunt u gericht gaan zoeken en kijken naar uw ideale woning. Dit voorkomt onnodige zware hypotheeklasten en teleurstellingen. Ligt de vraagprijs maar net binnen uw budget? Dan heeft u misschien wel een probleem; u betaald namelijk jammer genoeg niet alleen voor de aankoop van uw huis. Denk bij de extra kosten aan: registratierechten, notariskosten kosten, kosten van het verlijden van de akte en het ereloon. Ook na de aankoop komen er standaard nog een aantal kosten bij zoals: onderhouds- of herstellingswerken, verbouwingen, installatiekosten, kosten voor meubels en eventueel de tuin.

De bezichtiging

Bezichtig altijd meerdere woningen voordat u uw keuze maakt. Het is altijd goed om diverse soorten woningen te bekijken binnen uw prijsklasse, zo vergelijkt u de woningen goed met elkaar en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Bezichtig de huizen overdag en kijk goed rond. Wanneer u uw huis gevonden heeft, bezichtig dit huis dan meer dan één keer zodat u geen dingen over het hoofd ziet. 

Mogelijkheden van het huis onderzoeken

Het is erg belangrijk om te kijken welke mogelijkheden de woning biedt. Houd hierbij rekening met uw toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor het realiseren van een aan- of uitbouw. 

Vergelijken met andere huizen

Het is ook aan te raden om uw huizen te vergelijken met andere huizen in de buurt. Doe dit vooral wanneer u het oneens bent met de prijs van het huis, ga in dat geval eens rondkijken in de buurt of de andere huizen ook in dezelfde prijsklasse zitten. Een huis kopen gaat niet vanzelf. U vind niet altijd een huis wat u zoekt en er zijn wat kosten die erbij komen kijken. Al met al is het een fantastische stap in uw leven. Bij Van der Eijken Makelaardij doorlopen wij graag al deze stappen met u en helpen we u graag.  Heeft u een huis op het oog? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.