Kennisruimte
Image default
Woningen

Hier leest u hoe u een visgraat laminaatvloer kunt kopen

Visgraat laminaat kopen of leggen is verstandig. Deze vloer biedt betaalbaarheid, weinig onderhoud, schoonheid en afwisseling. Het vereist ook geen complexe installatieprocedure. Een andere reden is dat deze vloer breed verkrijgbaar is in de markt. Online aanbieders zoals Afium.nl hebben alle soorten vloeren die je nodig hebt. Kopers moeten echter niet overhaast zijn bij het winkelen voor dit product. Er zijn altijd overwegingen zoals waar u de vloer gaat leggen, AC-classificaties inspecteren en de dikte kiezen.

Waar moet u de vloer installeren?

De eerste belangrijke factor om met succes laminaat visgraat kopen, is de installatieruimte. Ook al is dit type vloer geschikt voor elke ruimte in je huis, er zijn variaties mogelijk. Sommige soorten zijn perfect voor ruimtes met een hoog vochtgehalte, terwijl andere alleen geschikt zijn voor droge ruimtes. Het is ook het beste om te overwegen of het compatibel is met het thema van de kamer. Het kiezen van het juiste patroon of de juiste kleur voor een specifieke ruimte-indeling is verplicht. Het is echter essentieel om met vloer leveranciers te overleggen over installatieprocedures.

AC-classificaties van visgraat laminaat vloeren inspecteren

Vervolgens moeten kopers de AC-classificaties van het product inspecteren voordat ze tot aankoop overgaan. Deze beoordeling bepaalt de duurzaamheid en sterkte van het product. Een hoger getal staat voor een robuustere of duurzamere kwaliteit. AC4 is bijvoorbeeld de meest standaardclassificatie die u op de markt vindt. Hier is de overweging. Het hebben van de hoogste AC-classificaties betekent niet dat het de beste keuze voor uw kamer wordt. Kopers moeten het juiste product kiezen op basis van de ruimte en het doel. Terwijl AC1 geschikt is voor slaapkamers, is AC5 perfect voor ruimtes met veel verkeer.

De dikte van visgraat laminaat vloeren

Een andere kritische factor is de dikte van het product. De meeste mensen zullen een dikke visgraat laminaat vloer kopen omdat het echo in een kamer kan verminderen. Het geeft ook een bredere diepte, betere duurzaamheid en een natuurlijker houtgevoel. De prijs is echter hoger voor deze dikke laminaatvloer. U vindt dikte niveaus tussen 6 mm en 12 mm. De meest aanbevolen keuze is niemand minder dan 12 mm als u meer geld te besteden heeft aan laminaatvloeren. Dunnere laminaatvloeren krijgen is beter voor mensen met een beperkt budget.