Kennisruimte
Image default
Architectuur

Wat zijn rolsteigers?

Er zijn verschillende steigers beschikbaar vandaag de dag. Welke je kiest, hangt vaak af van wat je er mee gaat doen. Ook zijn de hoogte en breedte belangrijke factoren die meespelen in je keuze. Kies altijd bewust en weet wat je koopt. Huur je momenteel een rolsteiger en ben je van plan er een te kopen? Je kunt dan eenvoudig een nieuwe rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net.  

Hoe gebruik je de rolsteiger ?

Een rolsteiger is een steiger met een of meerdere werkplateaus. Een rolsteiger is makkelijk te verplaatsen en dus handig als je op verschillende plekken binnen een gebouw moet zijn. Bijvoorbeeld tijdens het schilderen van een plafond. Je kan dan vaak vanuit het startpunt niet overal bij. Een rolsteiger kun je naar een nieuwe plaats toe rollen. Vanuit daar kun je dan opnieuw starten.  

Veiligheid op een rolsteiger, hoe ga je er mee om? 

Veiligheid staat voorop. Het laatste dat je wilt, is tijdens het werken van de steiger afvallen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om risico’s te verminderen.  

  1. Zet de rolsteiger op een vaste ondergrond. 

  1. Zet de rolsteiger op een ondergrond die vlak is. 

  1. Controleer of de wielen van de rolsteiger op rem staan, voordat je naar boven klimt.  

  1. Vermijd werken op een steiger bij harde wind, zeker als je het werken op een steiger niet gewend bent.  

  1. Zorg dat de werkplateaus schoon zijn, dus geen los zand/slingerend gereedschap.  

  1. Beklim de steiger met lege handen, hijs daarna het gereedschap omhoog.  

  1. Verrijd de rolsteiger altijd met twee personen.  

  1. Verrijd de rolsteiger niet als er mensen op staan.

  1. Laat geen spullen op de werkplateaus liggen bij het verplaatsen; gevaarlijke objecten kunnen een van je medewerkers verwonden. 


Dit zijn een aantal tips, hoe jij beter te werk kan gaan op een rolsteiger. Werk je regelmatig met een rolsteiger dan kunnen deze tips alsnog werken voor jouw en je collega’s. Ga verantwoord om met de rolsteiger. Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. Ben je hiervan bewust en tackle deze risico’s op tijd. Beter een extra voorbereiding, dan een onnodig risico. Een rolsteiger is dus handig bij verschillende klussen. Maak je er vaker gebruik van, dan is kopen waarschijnlijk voordeliger dan huren.