Kennisruimte
Image default
Architectuur

Tot de verbeelding sprekende kastelen

Als je op zoek bent naar écht spectaculaire kastelen, dan moet je net over de grens in België zijn. Hier vind je namelijk nog kastelen die je herkent uit films en tv series. Vaak gebouwd op strategische heuvels of juist diep weggestopt in valleien. Het geeft zonder twijfel het idee dat je terug gaat in de tijd. Daarom vertellen we je graag meer over de mooiste kastelen van de Ardennen.

De burcht van Bouillon

Uitkijkend op de rivier de Semois vind je hoog boven het stadje Bouillon de burcht van Bouillon. Dit middeleeuwse kasteel in de Ardennen is gebouwd aan het einde van de negende eeuw. De burcht heeft zelfs tot en met de achttiende eeuw nog een militaire functie gehad. Mede hierdoor is het kasteel voor het grootste gedeelte nog in originele staat te bezichtigen. Een leuk feitje is dat de eigenaar van het kasteel, Godfried van Bouillon, deze in 1096 verpande om zijn Eerste Kruistocht naar Jeruzalem te kunnen financieren.

Het kasteel van Celles Veves

Château Vêves dat ook wel bekend staat als het kasteel van Celles werd gebouwd in de vijftiende eeuw. Het kasteel is gebouwd nadat het kasteel uit de twaalfde eeuw in vlammen is opgegaan. Echter hebben archeologische vondsten nog uitgewezen dat er al in de zevende eeuw op die plaats een versterkte burcht te vinden was. Dat maakt het misschien wel het oudste kasteel van België. Het is in ieder geval één van de meest sprookjesachtige kastelen van de Ardennen. Het is écht een kasteel zoals je deze vroeger als kind deed tekenen.

https://indardennen.be/activiteiten/kastelen-grotten/