Kennisruimte
Image default
Vakantie

Tips bij de aankoop van een koffer

Als je veel op reis gaat, is een goede en betrouwbare koffer met voldoende opbergruimte natuurlijk onmisbaar. Op een reis blog en enkele andere websites lazen we een serie uitstekende tips om de voor jou perfecte koffer te kiezen. Hoe je op een handige manier bepaalt welke koffer het meest geschikt is, lees je hieronder.

Welke soort reizen maak je?

Een belangrijke vraag die je moet tellen als je een passende koffer zoekt, is welk soort vakantiebestemmingen je veel bezoekt. Ga je naar landen en gebieden waar het veel regent zoals tropische regenwouden of Engeland – dan is een waterdichte koffer aan te raden. Boek je vooral zakenreizen, dan is het verstandig om te kiezen voor een strakke en neutraal gekleurde koffer. En wie vooral stedentrips maakt, kan vaak goed uit de voeten met een kleinere handbagage koffer.

Dragen of rollen, hard of zacht?

Het populairst zijn koffers op wieletjes, die je gemakkelijk mee kunt nemen en verplaatsen. Dit is erg handig als je grote stukken met de koffer moet lopen voordat je op de plek van bestemming aankomt. Maar het kan ook zijn dat je de koffer liever draagt, omdat deze meestal niet al te zwaar is en je dit prettig vindt. Verder kun je kiezen voor kunststof koffers met een harde buitenkant. Deze koffers zijn aan te raden als je veel kwetsbare en breekbare spullen bij je hebt. Een zachte stoffen buitenzijde is een andere optie. Deze koffers zijn wat flexibelere en door de soepele buitenkant past hier vaak net iets meer in.

De grootte van de koffer

Een punt van aandacht is ook de grootte en de inhoud van de koffer. Let op dat luchtvaartmaatschappijen altijd een maximumgewicht aanhouden voor de bagage, die ligt tussen de 20 en 32 kilogram. Handbagage mag 10 kilogram wegen. Let op dat veel vliegtuigmaatschappijen ook grenzen stellen aan de grootte van de reiskoffers. Check de website voorafgaand aan je vlucht wat wel en niet is toegestaan.

https://www.jouwhulponline.nl/reizen/