Kennisruimte
Image default
Vakantie

Een gametoernooi als bedrijfsuitje; de trend van dit jaar!

Door de corona periode is het thuiswerken steeds populairder geworden. En met de komst van het thuiswerken, is ook het online bedrijfsuitje steeds populairder geworden. Het is namelijk belangrijk om te werken aan de verbinding binnen het team en door het op afstand werken is dit niet altijd helemaal mogelijk. Dat is waar het online bedrijfsuitje komt kijken. En tegenwoordig is dit veel ook uitgebreider geworden, en gaan online gametoernooien en bedrijfsuitjes hand in hand met elkaar. Gamen is super populair geworden en bijna iedereen vindt het leuk. Een perfecte manier om dus te connecten met jouw werknemers op afstand. 

Online gaming: 

Een van de bekendste vormen van online bedrijfsuitjes is het online gamen. Online gamen bestaat al heel lang en is erg populair. Misschien doe jij het thuis zelf ook wel! Maar tegenwoordig zie je dit niet alleen in de privésfeer, maar ook op de werkvloer. Vanuit organisaties die jouw online bedrijfsuitje gaan plannen kun je vaak kiezen voor een online game toernooi. Dit doe je dan samen met het team en kan perfect op afstand. En vaak valt dit ook erg in de smaak bij werknemers. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit een Formule 1 race, een FIFA-toernooi of zelfs een Fortnite event. Bijna iedereen is wel bekend met dit soort games of gametoernooien en dus is het een goede keuze voor jouw online bedrijfsuitje. Ook zorgt het voor ontspanning, samenwerking en een leuke sfeer binnen het team. 

Livestream: 

Als je het online zijn nog uitgebreider wilt maken, kun je er ook voor kiezen om het uitje te streamen. Het live streamen van games is erg populair en gebeurt vaak door bijvoorbeeld gamers of zelfs door grote bedrijven. Een livestream organiseren is tegenwoordig erg makkelijk. Je kunt de livestream volledig laten organiseren door een bedrijf, waarbij je ook nog eens kunt kiezen over wat er allemaal inbegrepen is. Denk aan camera’s en microfoons, maar ook op welke platformen de livestream te zien is. Zo een livestream zorgt ervoor dat je meer mensen kunt bereiken. Het maakt het makkelijker voor iedereen om mee te doen, en zo zou je aan potentiële toekomstige werknemers kunnen laten zien hoe de sfeer binnen het team is.