Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Nieuwe draadloze oortjes

Apple brengt eigenlijk jaarlijks wel een aantal nieuwe producten en accessoires voor hun mobiele toestellen op de markt. Opladers, hoesjes enzovoorts. De laatste ontwikkeling op dit gebied zijn de veelbesproken AirPods en AirPods pro. Dit zijn de oortjes zoals we die kennen, alleen dat draadloos. Ze zijn ondertussen al een tijdje verkrijgbaar en hebben zeker aandacht getrokken in de media. Dit heeft alles te maken met het draadloze gedeelde. Voorheen kreeg je bij een Apple toestel altijd een paar oortjes met bedrading. Dit is ondertussen ouderwets en de draadloze oortjes nemen dat over. En het is niet eens zo dat draadloze oortjes nog niet bestonden, maar hoe kan het dan deze AirPods zo razend populair zijn?

Waarom AirPods zo populair zijn

De aandacht die de oortjes in de media hebben gekregen had niet alleen te maken met het feit dat de ze op een revolutionaire manier géén gebruik maakte van bedrading, maar ook qua prijs viel er het een en ander op. Toen deze AirPods voor het eerst op de markt kwamen, werden deze niet inbegrepen bij de aankoop van een nieuwe iPhone. Sterker nog, de oortjes waren los verkrijgbaar tegen een prijs van om en nabij de 200 euro. Dit riep een aantal vraagtekens op. Zijn ze de prijs wel waard? De AirPods en AirPods pro zijn wel hoge kwaliteitsproducten. Zo worden ze gemaakt met actieve ruisonderdrukking. Ze hebben een perfecte pasvorm waardoor al het geluid van buitenaf word gecanceld. Ook hebben de oortjes allerlei speciale functies. Ze blijven altijd verbonden met je telefoon en ze zijn uitgerust met een soort onzichtbare touchscreen.

Bescherming van je oortjes

Wanneer je in het bezit bent op deze nieuwe oortjes te gaan kopen moet je deze beschermen. Zeker omdat ze zo duur zijn. Als je ‘normale’ oortjes kwijt raakte was dit altijd vervelend, maar wanneer je AirPods van een paar honderd euro verliest is dit veel erger. Gelukkig zijn er speciale AirPods en airpod pro hoesjes te vinden. Deze beschermen je geluidsinstallatie tegen onder andere val- en waterschade. Verder moet je ze gewoon niet kwijt raken, dat wordt een dure grap.

https://airpodshoesje.nl/airpods-pro-hoesjes/