Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Wat is Lean?

Wat is Lean?

Het is een businessmodel Lean manufacturing meer mensen kennen het om de naam Lean. Het is een manier om het werk te benaderen en zo op deze manier zo veel mogelijk hoogwaardige producten of diensten te leveren aan de klanten. Lean organisaties zoeken voortdurend naar manieren om verbeteringen aan te brengen binnen hun bedrijf. In plaats zich afwachtend op te stellen en pas interne veranderingen aan te brengen wanneer iets mis gaat, zoeken bedrijven die Lean opereren proactief naar mogelijke veranderingen. Er zijn bedrijven die fabrieken onder steunen in hun Lean bedrijfsvoering. Onze applicatie draagt bij aan de efficiëntie van de werkzaamheden en visualiseert de normen waar uw digitale werkinstructies aan moeten voldoen.

 

Aan de slag met Lean

Starten met Lean kan niet van het een op het andere moment, maar moet organisch uw bedrijf binnen komen. Het bedrijf en de medewerkers zullen er ook mee in moeten groeien stapje voor stapje. Naarmate uw fabriek groeit binnen de Lean benadering van werken, zult u een aanzienlijke toename in productiviteit, efficiëntie en waarde zien. Een goed begin om met de Lean te starten is een EZ GO-applicatie, daar kunt u nog meer informatie van opzoeken. Het principe van digital Lean kunt u makkelijk implementeren in uw bedrijf. Dit draagt bij aan de efficiëntie en procesmatigheid van uw operators en werkzaamheden en kan ook helpen verspillingen te verminderen. Uiteraard kunt u denken aan zaken als materialen, maar ook tijd kan worden bespaard door gebruik te maken van onze kennis en ondersteuning.

 

De voor en na delen

Voordelen:

Een klantgerichte cultuur waar verspilling vermijden en waarde toevoegen vanzelf sprekend is

De medewerkers krijgen een gevoel dat ze iets goeds doen en ook echt het gevoel hebben dat ze niet kunnen bijdragen

Een goede geoliede, intelligente organisatie die flexibel en wendbaar is

Gezonde marges en een hoge klant tevredenheid en medewerkerstevredenheid  

Nadelen:

Door de focus op de verbetering van een bestaand product, neemt meestal de eigen innovaties af

De resultaten zijn niet meteen op korte termijn merkbaar

Het overschakelen van korte termijn naar lange termijn denken word onderschat en kan voor sommige medewerkers lastiger zijn dan voor de andere

De bewezen resultaten leveren niet ieder bedrijf of organisatie dezelfde resultaten op

https://ezfactory.nl/lean-manufacturing/