Kennisruimte
Image default
Vakantie

Lekker naar de camping in Nederland

De toenemende populariteit van glamping in Nederland heeft een schaduwzijde. Want het aantal aanbieders van glamping neemt explosief toe. Alleen: niet elke aanbieder is betrouwbaar. Hoe weet je dat je met een betrouwbare partij te maken hebt?

Wat is glamping?

In het kort: glamping staat letterlijk voor “glamorous camping”. Glamping is luxe kamperen, in een ruime safaritent, lodge of tiny house. Je hebt alle luxe die je van een hotel mag verwachten (misschien zelfs wel meer), maar dan op de camping. Glamping is de perfecte combinatie: buitenleven, maar dan zonder het afzien.

Hoe selecteer je een betrouwbare camping in Nederland?

Als je al wat ervaring hebt met kamperen, heb je ongetwijfeld de nodige horrorverhalen te vertellen. Vieze toiletvoorzieningen, krappe staanplaatsen, eindeloze aanvallen van muggen of misschien bleek dat lieflijke riviertje waar de website zo enthousiast was wel een open riool. Dát nooit!

Kies één van de campings die zijn opgenomen in het overzicht van glampings.nl wanneer je er 100% zeker van wilt zijn dat je te maken hebt met een camping bij wie glamping ook echt glamping is.

Welke eisen stellen wij aan een camping?

Of je nu een camping zoekt in Nederland of over de grens, je wilt een camping die kwaliteit biedt. Daarom hanteren we een vast lijstje om te bepalen of een camping bij ons op de site toegelaten wordt. Natuurlijk zorgen we dat jouw camping accommodatie ook echt een thuisbasis is: de tent moet ruim zijn opgezet, goed onderhouden en goed gemeubileerd zijn. We verwachten echte bedden, met kwalitatieve matraasen. Ook een eenvoudige keuken (inclusief koffiezetapparaat) hoort wat ons betreft standaard te zijn. Natuurlijk is je tent goed onderhouden en heb je ook rondom de tent ruimte. Luxe kamperen betekent de ruimte om je eigen ding te kunnen doen.

Ook kijken we naar de camping waar jouw safaritent, lodge of huisje staat. Alleen de beste (familie-)campings komen in aanmerking. Een zwembad hoort er natuurlijk helemaal bij. Maar ook het restaurant, een eventueel animatieteam en speeltuin…als er ook maar één onderdeel is dat niet klopt, wijzen we de camping af. Voor onze gasten alleen het beste.

Als de accommodatie top is en de camping voldoet aan de normen, kijken we tenslotte nog naar de omgeving: valt er in het gebied rondom de camping wel wat te beleven? Hoe goed de camping ook is, je wilt tenslotte ook af en toe op ontdekking kunnen gaan.

Ben jij op zoek naar een camping in Nederland, waar je in alle luxe kunt genieten van je vakantie? Check dan eens glampings.nl. Hier vindt je gegarandeerd de camping in Nederland waar jij blij van wordt.

https://glampings.nl/campings/camping-nederland