Kennisruimte
Image default
Vakantie

Kamperen? Nee! Ga glamping in Frankrijk

Hij staat al decennia met stip op één: de kampeervakantie in Frankrijk. Ondanks het feit dat verre vakantiebestemmingen steeds dichterbij zijn gekomen, blijven wij Nederlanders in grote getalen naar Frankrijk trekken. Met de caravan, of met de kampeerspullen in de achterbak. Een kampeervakantie in Frankrijk is misschien niet zo Insta-waardig als een bezoek aan Cuba, Venezuela of Thailand, maar het is alles wat wij Nederlanders zo fijn vinden aan vakantie.

Frankrijk biedt ons een landschap dat we niet kennen: bergen en heuvels, bedekt met eindeloze wijngaarden of bossen. Het land ligt relatief dichtbij, waardoor het prima te bereiken is met de auto. Dat betekent dat we volledige vrijheid ervaren, niet beperkt door de vliegschema’s van grote bedrijven. En mocht een camping tegenvallen, dan pakken we ons boeltje en zoeken we het verder op. Onderweg kunnen we pauzeren in pittoreske dorpje. In deze dorpjes, waar de oude inwoners jeu de boule spelen op het dorpsplein vertraagd het leven. En naarmate we er langer verblijven, verlaat de stress ons lichaam en vertraagd ook onze hartslag. In Frankrijk vinden we onze rust.

Wat ook helpt is dat Frankrijk een heerlijk klimaat heeft. Vooral zomers is het er lekker warm, met veel zonuren, waardoor je de hele dag buiten kunt genieten van het moois dat dit land te bieden heeft.

Frankrijk biedt ons ook heerlijke wijnen, lekker eten en het echte joi de vivre. Natuurlijk, we kunnen onze boodschappen doen in de hypermarché, maar in Frankrijk kun je ook genieten van pure ingrediënten: het stokbrood van de boulangerie en de ambachtelijke worst van de boucherie zijn de enige ingrediënten die je nodig hebt voor een goddelijk ontbijt. En ’s avonds is het goed toeven op een terrasje van een van de kleine restaurantjes.

Is er ook maar één reden waarom een kampeervakantie niet het pure genieten is?

Oh ja… natuurlijk: kamperen betekent gedoe met het opbouwen van de tent. Slapen op je luchtbedje op een ongelijke ondergrond. Kamperen is woekeren met de ruimte, omdat je tentje nét even te krap is. Het is kopen op een wankel gasstelletje – waarvan de gasfles op de meest onhandige momenten leeg is.

Gelukkig kun je ook genieten van een Franse kampeervakantie zonder die nadelen. Glamping in Frankrijk is namelijk al het goede van kamperen, maar dan in een super de luxe safaritent, lodge of huisje. Geen gedoe met materiaal, want je kunt er zó in. Daardoor begint het ontspannen al op het moment dat je de glamping oprijdt. Echte bedden, een keuken zodat je heerlijk kunt koken. Echte koffie, en buitenmeubilair zodat je met alle comfort kunt relaxen.

De beste glampings in Frankrijk hebben we voor je verzameld op www.glampings.com. Of je nu naar de Ardèche wilt, of naar Bretagne, naar de Pyreneeën of naar de Provence, op onze site is de perfecte glamping accommodatie voor jullie perfecte vakantie in Frankrijk te vinden. Blader door het aanbod en boek met een paar klikken de perfecte plek voor een weekendje weg of een langer verblijf in dat prachtige vakantieland. Laat de voorpret beginnen!

https://www.glampings.com/glampings/frankrijk