Kennisruimte
Image default
Sport

Iconische sportprijzen voor verschillende sporten

In de sportwereld hebben de prijzen die atleten mee naar huis nemen een belangrijke rol. Ze zijn herkenbaar, prachtig afgewerkt en staan symbool voor het doorzettingsvermogen, discipline en vaardigheden die de ontvanger heeft laten zien. Logischerwijs worden de meest iconische sportprijzen uitgereikt op de meest prestigieuze toernooien. In dit artikel meer informatie over deze trofeeën en hoe jij een vergelijkbare prijs kunt kopen voor jouw evenement.

De grootste iconische sportprijzen

In grote sporten met internationale bekendheid worden de sportprijzen vaak onderverdeeld in medailles, sportbekers en kampioensschalen. Bij oeuvre awards zijn ook glazen of stenen beelden populair. Een aantal voorbeelden van grote sportprijzen zijn:

  • Kampioensschaal Eredivisie. Een kampioensschaal kopen zie je daarom vooral gebeuren in de voetballerij
  • Olympische medailles. De gouden, zilveren of bronzen ‘plak’ is een traditionele prijs die al van oudsher wordt uitgereikt bij teamsporten en atletiek. Medailles bestellen voor je evenement is bovendien relatief goedkoop in vergelijking met andere prijzen.
  • Wisselbekers. Een wisselbeker kopen gebeurt vaak bij terugkerende evenementen. Ze lijken veel op bekende trofeeën omdat ze groter en luxer zijn dan een gewone sportbeker.

Prijzen voor andere sporten

Natuurlijk zijn de bovengenoemde sporten bij lange na niet de enige die in Nederland beoefent worden. En er zijn daarom ook verschillende andere prijzen, buiten medailles, sportbekers en kampioensschalen om. Glazen awards bijvoorbeeld, of beeldjes, worden vaak uitgereikt bij vechtsporten als judo of karate. Boksen heeft natuurlijk de kampioensriem. En bij paardrijden worden er rozetten in verschillende kleuren uitgereikt. Weet jij al welke sportprijzen je voor jouw evenement gaat bestellen?