Kennisruimte
Image default
Sport

Zo worden moderne sportprijzen gemaakt

Sporten doen we als mensheid al duizenden jaren. Zelfs al voor de tijd van de Oude Grieken waren er al een soort van sportwedstrijden in het Egyptische rijk en ongetwijfeld hebben mensen altijd een soort van sport beoefend. En ook de sportprijzen die op evenementen worden uitgereikt kennen een lange geschiedenis. Van lauwerkransen en amfora’s met olie voor de winnaars van de traditionele Olympische Spelen in Athene, tot de moderne bekers, medailles en andere items die we tegenwoordig uitreiken.

Heb je nu altijd al eens willen weten hoe deze modern sportprijzen worden gemaakt? Lees dan vooral verder in dit artikel.

Hier worden moderne sportprijzen van gemaakt

Een moderne sportprijs wordt meestal gemaakt van kunststof. Granulaatkorrels worden gesmolten en dit gesmolten plastic wordt in een mal gegoten. Zo wordt de basis van een sportbeker, medaille of award gemaakt. De voet van een sportbeker is vaak ook gemaakt van plastic maar deze wordt apart gemaakt. Dat geldt overigens ook voor andere onderdelen zoals deksels, oren en ornamenten. Zo hebben fabrikanten en leveranciers de mogelijkheid om onderling veel te combineren en zo tot veel verschillende, originele creaties te komen.

Makkelijk bestellen en personaliseren

Dankzij moderne productietechnieken en omdat je als klant steeds makkelijker via internet kunt bestellen kun je zelf nu ook je sportprijzen bewerken tijdens het bestelproces. Een persoonlijke boodschap, een eigen afbeelding, een speciaal lint voor een medaille. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En omdat de productiekosten een stuk lager liggen dan toen sportprijzen nog veelal van metaal werden gemaakt, zijn sportprijzen ook veel goedkoper geworden!

Een eigen ontwerp laten fabriceren

Bij sommige leveranciers is het zelfs mogelijk om je eigen ontwerp te laten maken! Informeer bij de desbetreffende leverancier naar de mogelijkheden en voorwaarden, zoals de minimale afneemhoeveelheid. Je kunt dan ook meteen vragen of er een staffelkorting mogelijk is zodat je bij een grotere oplage minder per stuk betaalt.