Kennisruimte
Image default
Sport

Een gezellig uitje kleiduif schieten?

Een uitje kleiduifschieten vereist vaak een minimumleeftijd van 14 jaar, soms zelfs 16 of 18. Het kan dan niet de meest ideale activiteit zijn voor het hele gezin. Dan zou het leuk zijn om in hun plaats met kleiduiven te vechten, het jachtgeweer werd vervangen door een laserpistool. In plaats van kogels af ​​te vuren, vuren de kanonnen infraroodstralen af ​​die op de schijfjes weerkaatsen, waarna de punten die elke deelnemer krijgt automatisch op het scorebord verschijnen. Het kan zowel binnen als buiten worden georganiseerd. Sets met geweren, schijven en scoreborden kun je zelf huren, maar je kunt het hele evenement ook op locatie doen.

Beter voor het milieu en veiliger

Bij normaal kleiduifschieten schiet je met een geweer de natuur in. Dit is natuurlijk slecht voor het milieu, want zo komt er lood terecht. Laser kleiduifschieten is dus een beter alternatief. Ook zal het veel veiliger zijn. Deze vorm is kindvriendelijker, want er is geen sprake van een geweer in het spel. Dit zou je dus wel met het hele gezin kunnen doen, in tegenstelling tot de andere soort. Het gebruik van de lasers in plaats van geweren maakt het veiliger voor kinderen en zo kunnen zij dus ook meedoen met deze activiteit.

Makkelijk en snel te regelen

Wil je deze activiteit binnenkort gaan doen? Dan kun je dat erg gemakkelijk en snel regelen. Het enige wat je hoeft te doen is bedenken wanneer en op welke manier je het wilt gaan doen. Ook is het aantal personen belangrijk om te weten. Wil je overdag of in de avond schieten? In de avonden wordt er ook gebruik gemaakt van lichtgevende kleiduiven, dit is net wat leuker dan overdag. Als je met jongere kinderen bent is het begrijpelijk om overdag te gaan. Op de site kun je meestal de beschikbaarheid zien en kun je meteen reserveren. Wel kan het voorkomen dat de afspraak geannuleerd moet worden wegens weersomstandigheden.

http://www.kleiduifschietenoplocatie.nl