Kennisruimte
Image default
Rechten

Hoe een letselschade advocaat u kan helpen

Wanneer u ernstig gewond bent geraakt bij een ongeval, heeft u een letselschade advocaat nodig om uw claim te behandelen. Maar, wat doet een letselschade advocaat precies? De meeste mensen weten dat wanneer u gewond bent geraakt bij een auto-ongeluk, een letselschade advocaat u kan helpen een schadevergoeding te krijgen voor uw verwondingen. Echter, de meeste letselschade advocaten kunnen u helpen met meer dan alleen auto-ongevallen.  Als een andere persoon of een bedrijf u letsel heeft toegebracht, neem dan contact op met een letselschade advocaat voor een evaluatie van uw zaak.

Een letselschade advocaat kan u beschermen

Of u nu gewond bent geraakt bij een val of een auto-ongeluk, door een gebrekkig product, of door een andere gebeurtenis, u moet zich concentreren op uw herstel. Terwijl u zich concentreert op medische spoedbehandeling, artsen, verpleegkundigen, chirurgische ingrepen en therapeutische behandelingen, concentreert uw advocaat zich op de bescherming van uw wettelijke rechten. Hij werpt een barrière op tussen u en alle mensen die uw gemoedsrust zouden verstoren. 

 

  • Als uw medische rekeningen zich beginnen op te stapelen, zullen de ziekenhuisbeheerders willen weten hoe u van plan bent ze te betalen.

  • Als u betrokken was bij een auto-ongeluk, zal de onderzoekende politieagent antwoorden willen.

  • Uw verzekeringsmaatschappij zal uw verklaring nodig hebben. Zij zullen willen bepalen of zij u PIP uitkeringen verschuldigd zijn en of zij de schade van de andere bestuurder verschuldigd zijn.

  • De verzekeringsmaatschappij van de andere bestuurder zal uw versie moeten weten, zodat ze kunnen uitzoeken of ze weg kunnen lopen zonder u iets te betalen.

  • Als u op iemands eigendom bent gevallen, zal de aansprakelijkheidsverzekeraar willen weten wat er is gebeurd.

  • Als u gewond bent geraakt op het werk, zullen de personeelsdienst en uw baas ook een paar vragen willen stellen.

  • Daarnaast kan de advocaat ook uw vergoeding voor letselschade berekenen.

 

Hoewel u deze en andere kwesties misschien zelf kunt oplossen, staat er te veel op het spel om het alleen te doen. Tijdens de verwarrende dagen na het ongeval, komt uw letselschade advocaat voor u tussen. Als uw wettelijke vertegenwoordiger dwingt hij mensen om zich met hem bezig te houden in plaats van u lastig te vallen. Een letselschade advocaat blijft waakzaam vanaf het moment dat u besluit dat u zijn vertegenwoordiging wilt tot het moment dat u de definitieve schikking documenten uitvoert. 

https://www.das.nl/letselschade/schadevergoeding/schadevergoeding-berekenen