Kennisruimte
Image default
Hobby en vrije tijd

Een schildersezel gebruiken voor je mooiste creaties

Veel kunstenaars met name schilders houden ervan om inspiratie op te doen van de mooiste locaties, mensen of andere bijzondere plekken. Als schilder is het dan ook van belang om in de buurt te zijn van hetgene wat je wilt laten zien op het doek. Voordat je kan beginnen met deze werkzaamheden is een schildersezel handig, zodat je ook een plek hebt waar je dit doek op kan bevestigen. Schildersezel zie je zo bijvoorbeeld ook veel in de joodse buurt in Parijs. Dit het instrument van schilders, waardoor ze op bijna elke plek hun creativiteit los kunnen laten gaan. We zullen je hier even kort uitleggen welke verschillen er zijn tussen deze standaarden.

Verschil veldezel en schildersezel

Zoals de naam ook al een beetje verklapt is een veldezel bedoeld voor het moment dat je buiten wilt gaan schilderen. Een schildersezel daarentegen is meer bedoeld voor in een studio of in je eigen atelier. Dit heeft te maken met het gewicht en grootte doordat deze groot kunnen uitvallen.

Verschil tafelezel en schildersezel

Buiten de normale schildersezel die qua grootte best aanwezig is, doordat deze net zo lang moet zijn dan een gemiddeld persoon bestaat er ook de mogelijkheid voor een tafelezel. Dit zijn veel kleinere ezels en kan je bevestigen op elke tafel, hierdoor hoef je alleen maar plek vrij te maken op tafel. Het is hiermee natuurlijk wel lastig om daadwerkelijk in de natuur iets te gaan schilderen naar eigen keus.

https://www.schildersezel-enzo.com/