Kennisruimte
Image default
Vakantie

De absoluut beste manieren om de VS in 2020 te ervaren

De Verenigde Staten van Amerika is een grote en mooie plek. Het bestaat uit 50 staten, die allemaal uniek zijn in hun klimaat en vegetatie. En niet te vergeten dat de Verenigde Staten ook nog eens een aantal van de meeste beroemde steden ter wereld heeft. Er is geen tekort aan dingen om te doen en te zien in deze krachtpatser van een land. Dus als je van plan bent een bezoek aan Amerika te brengen en besluit wat je zeker wil ervaren tijdens jouw reis, kijk dan niet verder. Hier kan je een lijst vinden met de meest bucketlist waardige dingen die je kan doen als je in de Verenigde Staten van Amerika bent:

Nationale Parken, een aanrader voor de VS

Met alle Hollywood glamour en de felle lichten van New York City, kan men gemakkelijk vergeten hoe mooi de VS kan zijn. Maar bij aankomst in één van hun meer dan 40 nationale parken, zal je daar meteen aan herinnerd worden. Van de hoge toppen van het majestueuze Yosemite tot de geothermische formaties van het vulkanische Yellowstone, dit land is rijk aan natuurlijke wonderen. Je kan er zelfs de hoogste boom, dit 275 voet groot is, ter wereld zien in het Sequoia National Park.

Maak een lange rit doorheen het land

Amerikanen staan bekend om hun liefde voor roadtrips en lange ritten. Het is echt niet verwonderlijk om te zien waarom dit zo is. Sommige van hun snelwegen doorkruisen de meest schilderachtige delen van het land. De Pacific Coast High, bijvoorbeeld, loopt langs de westkust van Californië. Vlak langs de oceaan. Om nog maar te zwijgen van de prachtige Kancamagus Highway in New Hampshire, die bekend staat om zijn spectaculaire herfstkleuren. Dit zou één van de beste manieren kunnen zijn om zoveel mogelijk van dit gevarieerde land te zien. Als dit je wat lijkt, zijn er genoeg Amerikaanse autoverhuur diensten te vinden, lees hier meer. Ze vragen meestal niet of je een internationaal rijbewijs hebt, maar wel dat je ouder dan 21 bent. Bekijk het aanbod want afhankelijk van het seizoen waarin je reist, kunnen er wel leuke deals zijn om een auto te huren. Meer informatie kan je hier vinden.

Bezoek de beste historische sites

Er zijn gewoon teveel toeristische attracties in de VS om ze allemaal te tellen en op te noemen. Maar dankzij de rijke geschiedenis van de VS, behoren de historische bezienswaardigheden tot de interessantste ter wereld. Je kan een bezoek brengen aan het slagveld van Gettysburg, het beruchte Salem (thuisbasis van de heksenprocessen) en zelfs een uitstapje maken naar Alcatraz. Er zijn ook talloze musea en gedenktekens in het hele land die adembenemend zijn om te aanschouwen.

Verwen jezelf met de lokale keuken

Amerika wordt vaak geassocieerd met hamburgers en fastfood. En terwijl ze hiervan inderdaad een eindeloos aanbod hebben, is hun traditionele voedsel zeker iets om over naar huis te schrijven. Hun keuken is een smeltkroes van vele verschillende invloeden uit de hele wereld. Van de zoete en vaak decadente taarten tot de hartige jambalaya, je zal zeker iets vinden dat zelfs de meest wispelturige smaakpapillen kan bekoren.

Dit is slechts het topje van de ijsberg van alles wat Amerika te bieden heeft en je zal er zeker meer van willen te weten komen. Het kan gerust zijn dat je je volgende reis al aan het plannen bent tegen de tijd dat je terug thuiskomt.

https://www.autoprio.nl