Kennisruimte
Image default
Internet

Zo krijg je stabiel internet in elke kamer thuis

Er zijn verschillende manieren om stabiel internet in elke kamer van het huis te krijgen. Je moet eerst internet vergelijken en kijken welk abonnement het beste bij je wensen past. Hierbij moet rekening gehouden worden met de snelheid die nodig is, het gebruik van het internet (bijvoorbeeld alleen voor surfen of ook voor streamen) en de prijs.

Vergelijken

Een andere stap is om internet providers te vergelijken. Hierbij moet gekeken worden naar de dekking van het netwerk in de regio, de snelheid die wordt aangeboden en de klantenservice van de provider. Door deze vergelijking te maken, kan er een geschikte provider gekozen worden die voldoet aan jouw wensen voor het beste internet.

Technische oplossingen

Er zijn ook technische oplossingen om stabiel internet in elke kamer van het huis te krijgen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een wifi-repeater of een mesh-netwerk. Hiermee wordt het bereik van de wifi vergroot en heb je overal een goede verbinding.

Powerline-adapter

Een andere technische oplossing is het gebruiken van een Powerline-adapter. Hiermee wordt internet via het stroomnetwerk verzonden, waardoor er geen extra kabels nodig zijn. Hierdoor kan er in elke kamer een stabiele internetverbinding worden gecreëerd.

Router plaatsing

Als eenmaal een geschikt abonnement en provider zijn gekozen, is het belangrijk om de router op de juiste manier te installeren en te configureren. De plek waar het router wordt geplaatst is van belang, zo moet het router niet naast grote elektronische apparaten staan zoals de koelkast. Ook kun je het zendvermogen verhogen en het kanaal wisselen in de instellingen

Beveiliging

Een andere belangrijke factor is de wifi-beveiliging. Het is aan te raden om een sterk wachtwoord te gebruiken voor de wifi-verbinding en om de beveiliging op WPA2 of hoger in te stellen. Dit helpt om ongewenste toegang tot het netwerk te voorkomen en op deze manier ook hackers buiten de deur te houden.

Online vergelijken

Voor het kiezen van een internetprovider is het handig om gebruik te maken van een online internet vergelijker zoals breedbandwinkel.nl, want ze geven per provider alle mogelijkheden duidelijk aan. Op breedbandwinkel.nl krijg je doormiddel van het ingeven van je adres een lijst met alle internet providers die voor jou adres beschikbaar zijn. Ook geven ze duidelijke informatie over de provider en hebben ze de beste prijzen. Tevens is het mogelijke om bij twijfel de internetproviders direct naast elkaar te houden waardoor je in één oogopslag de verschillen kan zien.