Kennisruimte
Image default
Meubels

Tips voor opnieuw de tuin inrichten

Soms is het weer tijd om even de bezem door de tuin te halen. Dat is alleen niet altijd genoeg. De tuin maakt je niet meer blij. Je wil wel eens een keer wat anders. Is dit ook met jouw tuinbeleving het geval? Zorg dan voor een frisse wind door de tuin en ga je tuin eens helemaal opnieuw inrichten. Op zoek naar leuke tips? Dan heb je hier het juiste artikel.

Wat wil je in de tuin doen?

Bij het opnieuw inrichten van de tuin is het belangrijk om te kijken naar wat je eigenlijk wil doen in de tuin. BBQ- en, fietsen stallen, gezellig zitten, koken, groente verbouwen, romantisch in een siertuin zitten, een trampoline neerzetten voor de kinderen? Het kan vaak allemaal, als je de boel een beetje slim inricht.

Ga niet alles betegelen

Het is heel verleidelijk, maar word je eigenlijk wel blij van allemaal tegels achter het huis? Hou je van groen? Kies daar dan ook voor. Heb je weinig ruimte? Denk dan ook aan bijvoorbeeld een leuke pergola, met eventueel een mooie blauweregen of een andere leuke klimplant, zoals een druif. Supermooi en sfeervol.

Kijk naar de stijl van het huis

Niks is natuurlijk verplicht, maar het is erg mooi dat de stijl van de tuin past bij de stijl van het huis. Het versterkt elkaar dan. Heb je bijvoorbeeld een oude erkerwoning? Denk dan bijvoorbeeld aan hortensia’s, lavendel, stokrozen en een passieflora. Denk er wel aan dat bijvoorbeeld een passieflora niet erg goed tegen vorst kan. Als je voor deze klimplant kiest, kies dan voor een vorstbestendig plekje met lekker veel zon.

Maak een gezellig hoekje met een salon tuintafel

Een salon tuintafel is handig in elke tuin. Je kunt een salon tuintafel ook makkelijk gebruiken als een bijzettafeltje. En je zorgt meteen voor een leuke sfeer. Zet er een leuk plantje bij en het feest is compleet. Op een salon tuintafel kun je ook leuk wat kaarsjes zetten. Leuke sfeermakers.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/salontafel/