Kennisruimte
Image default
Meubels

De leukste kinderbedden voor een kleine slaapkamer!

Op zoek naar een kinderbed voor een kleine slaapkamer? Voor een kleine slaapkamer kan het lastig zijn om een goede keuze te maken voor een bed. De kamer kan kleiner lijken als je er een groot bed in plaatst of je hebt te weinig ruimte en kan niet alle meubels kwijt. Lees snel verder voor inspiratie voor handige en leuke bedden voor kinderen!

Hou je van netjes en opgeruimd?

Kajuitbedden zijn een goede optie wanneer je de ruimte optimaal wilt benutten, omdat er veel opbergruimte in zit. Hier kan jouw kind gemakkelijk zijn of haar speelgoed, boeken en andere spullen in opbergen. Er zijn veel variaties kajuitbedden te vinden, zo zijn er bedden met lades, kastjes of een combinatie tussen kastjes en lades. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bedbank met lades eronder. Kinderen kunnen dan hun spullen nog steeds netjes opbergen en kunnen het bed gebruiken om zowel in te slapen als op te relaxen. Kajuitbedden zijn leuk voor jonge en oudere kinderen en gaan daardoor lang mee.

3 meubels in 1!

Een hoogslaper is ideaal, omdat er veel ruimte over blijft, waar je, bijvoorbeeld een bureau kunt plaatsen. Er zijn ook hoogslapers waar al een bureau onder zit. Vaak zitten er dan ook kastjes of lades onder. Je hebt dan drie meubels in één meubel verwerkt: een bed, een bureau en opbergruimte. Hierdoor blijft er meer ruimte over in de rest van de kamer. De ruimte onder de hoogslaper kan, bijvoorbeeld ook gebruikt worden om lekker te spelen, wanneer jouw kind nog geen bureau nodig heeft.

Een hoogslaper iets te hoog?

De halfhoogslaper is een goede oplossing wanneer je een hoogslaper net wat te hoog vindt. Zeker voor kleinere kinderen kan het beter zijn om te kiezen voor een halfhoogslaper. Net als bij een hoogslaper is een halfhoogslaper ideaal, doordat er veel ruimte over blijft onder het bed. Er zijn halfhoogslapers met een uitschuifbaar bureau eronder. Dit is handig in een kleine kamer, omdat het bureau uitgeschoven kan worden wanneer je eraan wilt werken, maar het ook weer ingeschoven kan worden, zodat er weer meer loopruimte overblijft in de kamer. Onder een halfhoogslaper heb je ook genoeg ruimte om heerlijk te spelen :).

Hoe stoer is het om in je eigen boomhut te slapen?

Wanneer je wilt gaan voor een echte eyecatcher in de kinderslaapkamer, dan is een boomhutbed een leuke optie. Een boomhutbed geeft een knus gevoel, als een soort eigen huisje om in te slapen. Er zijn boomhutbedden met speelruimte eronder, kinderen kunnen dan niet alleen slapen in hun eigen huisje, maar ze kunnen er ook lekker spelen. Als opbergruimte iets is wat je belangrijk vind zijn er ook boomhutbedden met lades en kastjes onder het bed.

Een van de weinige aanbieders in Nederland van dit type bed is online meubelbouvelard Emob. Het is niet een type bed wat je snel in een fysieke winkel zal tegenkomen, dus sla voor dit type bed je slag online.

Final thoughts

Wanneer je een kinderbed gaat uitkiezen voor een kleine slaapkamer is het handig om goed na te denken over wat je belangrijk vindt. Vind je het belangrijk dat je kind ruimte heeft om te spelen? Vind je het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor een bureau, zodat je kind rustig zijn of haar huiswerk kan maken? Of vind je het belangrijk dat er veel opbergruimte is?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel wat inspiratie om een goede keuze te maken voor een leuk en praktisch bed voor jouw kind!