Kennisruimte
Image default
Meubels

Zadelkrukken en Tabourets voor thuis en op uw werk

Zadelkruk en Tabouret

Tabouret Benelux heeft zich gespecialiseerd in betaalbare verrijdbare krukken van goede kwaliteit. In dit artikel willen we de verschillen belichten tussen een ergonomische zadelkruk en een comfortabele tabouret. Beide zeer populaire krukken op wielen die zowel op de werkvloer als in huiselijke omgeving veelvuldig worden gebruikt.

 

Producteigenschappen en gebruik!

Zadelkrukken en tabourets hebben in tegenstelling tot de alom bekende (houten) kruk die op vier poten staat een vijfpotige base die garant staat voor een grote stabiliteit en hierdoor zeer comfortabel is te gebruiken. De soepel lopende zwenkwieltjes zorgen er voor dat de zadelkruk en tabouret zich makkelijk laat verplaatsen op de werkplek. Waar de traditionele kruk een vaste zithoogte kent kunt u bij deze verrijdbare krukken de hoogte traploos instellen zodat u altijd op de juiste hoogte werkzaam bent.

 

Tabourets

Een tabouret staat bekend om zijn ronde zitting met een platte of gewelfde bovenkant die voor een groot zitcomfort zorgt. Naast zijn comfortabele zit is deze kruk voorzien van soepel lopende zwenkwielen waardoor u zich makkelijk al zittend kunt verplaatsen. Tabourets zijn dan ook welkome kleine zitmeubelen voor veel verschillende doeleinden.

 

Zadelkrukken

De zadelkruk onderscheidt zich van andere krukken door zijn bijzondere gevormde zitting. Deze zadelzitting heeft unieke ergonomische eigenschappen waarbij de gebruiker in een actieve en natuurlijke zithouding wordt gedwongen. Hierdoor wordt men minder snel moe en wordt de kans op nek- en rugklachten verminder. Een ander voordeel van deze gezonde manier van zitten is dat de bekken automatisch in de goede stand komt te staan waardoor afknelling van de benen effectief wordt voorkomen. Zadelkrukken worden door huisartsen en fysiotherapeuten geadviseerd aan mensen met beginnende rugklachten en werknemers die langdurig in dezelfde houding werkzaam zijn. U kunt hierbij denken aan beroepsgroepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten of tandartsen. Deze kruk op wielen wordt echter ook steeds meer gebruikt in huiselijke kring door mensen die moeilijk ter been zijn en zelfstandig nog lichte huishoudelijke werkzaamheden willen blijven verrichten zoals bijvoorbeeld stofzuigen en eten koken.

 

Mocht u overwegen om een zadelkruk of tabouret aan te schaffen let er dan op dat de kruk op de voor u juiste zithoogte ingesteld kan worden zodat u een optimale zithouding kunt aannemen tijdens uw werkzaamheden. Hiernaast is het belangrijk dat u de juiste soort wieltjes voor uw vloer kiest zodat deze niet beschadigd.

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar

https://www.tabouretbenelux.com/