Kennisruimte
Image default
Electronica en Computers

Ga nu security awareness training volgen

Het is super belangrijk om security awareness training te volgen. Je kennis bij te schaven en ervaring opdoen is haast een pre in de huidige maatschappij. In deze blog nemen we je mee in de security awareness. 

Wat is security awareness training? 

Security awareness  is de kennis en het begrip van potentiële beveiligingsrisico’s en bedreigingen, evenals de acties en gedragingen die kunnen helpen deze risico’s te voorkomen of te beperken. Het omvat het erkennen van het belang van het beschermen van gevoelige informatie en bedrijfsmiddelen, evenals het zich bewust zijn van de verschillende manieren waarop die bedrijfsmiddelen kunnen worden aangetast.

Beveiligingsbewustzijn kan worden toegepast op verschillende contexten, waaronder persoonlijke beveiliging, cyberbeveiliging, fysieke beveiliging en beveiliging op de werkplek. Het omvat het opleiden van individuen over best practices voor het beveiligen van hun persoonlijke en professionele informatie, evenals het creëren van een veiligheidscultuur binnen organisaties en gemeenschappen.

Effectieve security awareness trainingen omvatten doorgaans training en opleiding over onderwerpen als wachtwoordbeheer, veilig browsen, e-mail beveiliging, social engineering-tactieken, fysieke beveiligingsmaatregelen en procedures voor het reageren op incidenten. Door het beveiligingsbewustzijn te vergroten, kunnen individuen en organisaties zichzelf beter beschermen tegen beveiligings bedreigingen en het risico op datalekken, diefstal of andere beveiligingsincidenten minimaliseren.

Waar bestaat security awareness training uit? 

Security awareness training is een trainingsprogramma dat is ontworpen om medewerkers te onderwijzen over veiligheidsrisico’s en best practices met betrekking tot informatiebeveiliging. Het is zelfs mogelijk om security awareness training op locatie is zelfs mogelijk. Het programma kan uit verschillende componenten bestaan, waaronder:

  1. Risicobeoordeling: Een grondige beoordeling van de risico’s waarmee de organisatie wordt geconfronteerd op het gebied van informatiebeveiliging. Dit omvat het identificeren van bedreigingen, kwetsbaarheden en potentiële impact op de bedrijfsvoering.

  2. Beleidsregels en procedures: Het verstrekken van richtlijnen voor het juiste gebruik van bedrijfsmiddelen, zoals computers, netwerken en mobiele apparaten, evenals richtlijnen voor het beschermen van vertrouwelijke informatie.

  3. Veiligheidsbewustzijn: Het vergroten van het bewustzijn van medewerkers over de risico’s van informatiebeveiliging en hoe ze deze risico’s kunnen verminderen. Dit kan betrekking hebben op phishing-e-mails, social engineering-aanvallen, ransomware, virussen en andere bedreigingen.

  4. Training en testen: Training van medewerkers over veiligheidsrisico’s en best practices, en het testen van hun kennis door middel van bijvoorbeeld simulaties van phishing-aanvallen.

  5. Rapportage en feedback: Het monitoren van medewerkers activiteiten en rapporteren over verdachte activiteiten. Het geven van feedback aan medewerkers kan hen helpen hun beveiliging praktijken te verbeteren en eventuele tekortkomingen aan te pakken.

  6. Opleiding van leidinggevenden: Het opleiden van leidinggevenden om het belang van informatiebeveiliging binnen de organisatie te begrijpen en om medewerkers te ondersteunen bij het naleven van het beleid.

 

https://www.bitcom.nl/cyber-security/security-awareness-training/