Kennisruimte
Image default
Electronica en Computers

Tips voor een betere Bluetooth verbinding

Bluetooth is geweldig voor muziek en handsfree communicatie. Maar soms kan Bluetooth moeilijk te gebruiken zijn. Koppelingsproblemen, onduidelijke foutcodes of een onbehulpzaam knipperlicht zijn mogelijk, waardoor het zeer frustrerend kan zijn.

Laat frustratie de koppeling van uw Bluetooth-apparaat niet in de weg staan. Dit zijn enkele tips en trucs waarmee u uw frustrerende Bluetooth-apparaten kunt koppelen.

Beide apparaten moeten verbonden zijn

Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, zijn er energiebesparende en slaapstanden die ervoor kunnen zorgen dat een apparaat niet aan staat. Dit kan leiden tot ernstige frustratie.

U moet ervoor zorgen dat alles is ingeschakeld en verbonden, en niet in de slaapstand of energiebesparende modus staat.

Controleer de compatibiliteit tussen beide apparaten

We weten nu dat beide apparaten Bluetooth-technologie ondersteunen. Nu moeten we controleren of ze allebei dezelfde Bluetooth versie hebben.

Bluetooth is bedoeld om achterwaarts compatibel te zijn, dus een oudere Bluetooth speaker zou moeten werken met een nieuwere telefoon. Bluetooth Smart, een nieuwer protocol, kan echter ook worden gebruikt met fitnessbanden.

Bluetooth Smart werkt mogelijk niet met oudere apparaten. Om er zeker van te zijn dat beide apparaten compatibel zijn met hetzelfde protocol, controleert u de handleidingen en apparaatinformatieschermen.

Beide apparaten opnieuw opstarten

Het is tijd om de magische woorden te zeggen. U hebt geprobeerd het apparaat in en uit te schakelen. Dit is weliswaar het meest frustrerende deel van elk ondersteuningsgesprek. Opnieuw opstarten kan echter veel problemen en fouten verhelpen. Dit geeft uw apparaten en u een nieuw canvas waarop u kunt synchroniseren.

Energiebesparing en vliegtuigmodus moeten worden uitgeschakeld

Sommige functies kunnen worden uitgeschakeld door de energiebesparende modus of de vliegtuigmodus. De vliegtuigmodus schakelt onderdelen uit die radiofrequenties uitzenden, waaronder Bluetooth.

U kunt Bluetooth en andere functies die gebruik maken van energiebesparende functies uitschakelen om uw toestel uit te schakelen. Hoewel u het gemakkelijk vergeet, kunnen energiebesparende functies voorkomen dat uw apparaten functioneren.