Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Zo kan een facturatiesysteem jouw onderneming kan helpen!

De uitgaande facturen binnen iedere onderneming zijn van levensbelang. Op de uitgaande facturen wordt het geldbedrag genoemd dat een andere partij aan jou dient te betalen. Je krijgt dit geld dan ook pas in bezit zodra de andere partij besloten heeft dit naar jou over te maken. Om aan dit proces een tijdslimiet te hangen wordt vaak gewerkt met een uiterste betaaldatum van de factuur. De facturen zorgen binnen jouw onderneming dus voor financiële bewegingsruimte. In deze blog vertellen we je hoe je de facturen het gemakkelijkst kunt versturen en daarnaast hoe je ervoor kunt zorgen dat deze zo snel mogelijk betaald worden.

Facturen versturen

Het versturen van de facturen is een proces dat met grote precisie doorlopen dient te worden. De facturen moeten namelijk volledig kloppen qua inhoud en daarnaast ook op tijd verstuurd worden. Dit is een proces dat te foutgevoelig is om consistent met de hand te doorlopen. Daarom hebben we wat tips voor het kiezen van het beste facturatieprogramma geformuleerd:

-Kies een vertrouwd systeem dat allang bestaat

-Besparen kan, maar als het om facturen gaat kun je beter voor kwaliteit kiezen

-Wil je het facturatieprogramma gebruiken voor inkomende facturen, uitgaande facturen of voor beide doeleinden?

Facturen sneller betalen

Er zijn tegenwoordig enkele manieren om ervoor te zorgen dat jouw uitgaande facturen sneller betaald worden. De meest bekende vorm hierin is werken middels een korting contant. Als er op de factuur wordt aangegeven dat een korting contant mogelijk is, dan krijgt de ontvanger van de factuur een percentage korting als de factuur binnen een bepaalde tijdsperiode betaald wordt. Denk hierbij aan percentages van één tot drie procent zodra de factuur in een dag of vijf betaald wordt. Sommige ontvangers van de facturen maken hier graag gebruik van en betalen je factuur dan ook binnen 5 dagen! Een relatief nieuwe manier om voor een snelle factuur betaling te zorgen is middels factoring. Bij factoring wordt een factoring partij gezocht die de factuur vaak binnen één tot twee dagen betaald. Het grootste nadeel van factoring is dat dit je vaak behoorlijk veel geld kost en je daarnaast een externe partij volledig inzicht dient te geven in jouw administratie.