Kennisruimte
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat voor soorten coaches zijn er?

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken, of er is een coach voor te vinden. Het beroep coach en ook het inschakelen van een coach is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dit is misschien ook wel logisch, er wordt immers steeds meer van ons gevraagd als mens. Of dat nu gaat om werk, sport of privé, er komt een hoop druk op ons te staan. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en is het lastig om te bedenken wat je nu echt belangrijk vindt of waar je aan moet werken. Een coach kan je dan goed helpen, maar welke coaches zijn er nu allemaal? Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

De businesscoach

Een businesscoach kan je, zoals de naam al zegt, helpen bij verschillende vraagstukken op zakelijk gebied. Of je nu manager, directeur of ondernemer bent. Een businesscoach kan je helpen. Wel zul je goed moeten kijken bij hetgeen waar je hulp bij nodig hebt. Zo is een ondernemers coach weer heel specifiek gericht op ondernemers, terwijl een businesscoach vaak iets algemener is. 

De lifestylecoach

Heb jij last van slechte gewoontes of zit je niet lekker in je vel? Dan kan een lifestyle coach je helpen! Door open en eerlijke gesprekken te voeren, zal een lifestyle coach je helpen om te reflecteren op je gedrag en handelen om je zo de juiste richting op te sturen.

De loopbaancoach

Ben je niet tevreden met je baan en wil je iets anders, maar heb je geen idee wat? Dan is het misschien wel verstandig om met een loopbaancoach in gesprek te gaan. Binnen een aantal gesprekken krijg je meer duidelijkheid over wat je nu echt wil en hoe je dit kan bereiken.

Hiernaast zijn er natuurlijk nog een hoop andere soorten coaches. Het zijn er bijna te veel om op te noemen. Wanneer je ergens mee zit of geholpen wilt worden, kun je heel gericht gaan zoeken. Op internet zijn namelijk meer dan genoeg goede coaches te vinden die je een stuk verder kunnen helpen met sport, werk, prive en ga zo nog maar even door.