Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Wat is Fleetmarketing en hoe zet je dit zakelijk optimaal in

Fleetmarketing is een effectieve manier om je bedrijf te promoten en je naamsbekendheid te vergroten. Het is een vorm van marketing waarbij je jouw bedrijfsvoertuigen gebruikt als rijdende reclameborden. In dit artikel leggen we uit wat fleetmarketing precies is en hoe je het zakelijk optimaal kunt inzetten.

Wat is fleetmarketing?

Fleetmarketing is het beletteren of bestickeren van je bedrijfsvoertuigen met jouw bedrijfslogo, slogan of andere reclame-uitingen. Dit kan variëren van een eenvoudig logo op de zijkant van een bestelbus tot een volledige carwrap met een opvallend ontwerp. Het doel van fleetmarketing is om op een opvallende en effectieve manier reclame te maken voor je bedrijf, terwijl je voertuigen onderweg zijn of geparkeerd staan.

Voordelen van fleetmarketing

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het inzetten van fleetmarketing voor jouw bedrijf. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  • Naamsbekendheid: Door je bedrijfsvoertuigen te voorzien van jouw bedrijfslogo en andere reclame-uitingen, vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf. Mensen zullen je logo en bedrijfsnaam herkennen en onthouden.

  • Bereik: Met fleetmarketing bereik je een groot publiek, omdat je voertuigen dagelijks op de weg zijn en door veel mensen worden gezien. Dit zorgt voor een groot bereik en een hoge zichtbaarheid van je reclame-uitingen.

  • Kostenbesparing: In vergelijking met andere vormen van reclame, zoals advertenties in kranten of op televisie, is fleetmarketing relatief goedkoop. Je betaalt eenmalig voor het beletteren of bestickeren van je voertuigen en profiteert vervolgens jarenlang van de reclame.

Hoe zet je fleetmarketing zakelijk optimaal in?

Om fleetmarketing succesvol in te zetten voor jouw bedrijf, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Ontwerp: Zorg voor een opvallend en herkenbaar ontwerp dat past bij de huisstijl van je bedrijf. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en vergroot de kans dat mensen je bedrijf onthouden.

  • Kwaliteit: Kies voor kwalitatief hoogwaardige materialen en een professionele partij om je voertuigen te beletteren of bestickeren. Dit zorgt voor een duurzaam resultaat en voorkomt dat je reclame-uitingen snel vervagen of loslaten.

  • Consistentie: Zorg voor consistentie in je fleetmarketing. Gebruik dezelfde kleuren, lettertypes en ontwerpen op al je bedrijfsvoertuigen. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en vergroot de herkenbaarheid van je bedrijf.

Wil je meer over fleetmarketing weten en hoe je dit optimaal kunt inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met een gespecialiseerd reclamebureau dat je kan adviseren en ondersteunen bij het ontwerpen en realiseren van jouw fleetmarketing campagne.