Kennisruimte
Bedrijven

Wat is er handig aan een codeersysteem?

Wat is er handig aan een codeersysteem?

Een codeersysteem is een geavanceerd stukje technologie, wat vooral voor jongere generaties niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven. Het systeem wordt voor veel doeleinden gebruikt, echter kom je deze systemen het vaakst tegen in winkels welke producten verkopen. Zaken waarbij vooral diensten worden geleverd, zoals restaurants, maken ook gebruik van het systeem maar in mindere maten.

Hoe werkt zo’n codeersysteem?

Coderen is het verschaffen van informatie voor een bepaald product door middel van een barcode/ Zo’n barcode wordt uniek gemaakt, en wanneer deze gescand wordt zal er op de scanner informatie verschaft worden over het product. Hierbij kun je denken aan de naam, de houdbaarheidsdatum, het artikelnummer of de badge uit welke het product komt. Het codeersysteem zit vaak verwerkt in de printer. Deze printer is in staat om in hoge resolutie afbeeldingen, barcodes, teksten en logo’s te printen op veel verschillende ondergronden. Op wat voor soort ondergronden je kunt printen, hangt af van het soort printer. Duurdere printers kunnen over het algemeen op meer ondergronden printen dan goedkopere versies.

Waarom gebruik je zo’n systeem?

Het gebruik van een codeersysteem is vooral voor ondernemers als winkeleigenaren enorm interessant en eigenlijk onmisbaar. Bedenk je maar eens: bestaat er nog een supermarkt waar niet met barcodes wordt gewerkt? Nee, die zijn er simpelweg niet omdat de administratie anders een puinhoop wordt. Met behulp van bijvoorbeeld een folie printer, wordt de gebruiker een hoop administratie onthouden. Zo is het voor de eigenaren van zo’n printer een stuk makkelijker om zich te focussen op andere belangrijke activiteiten, waarmee bijvoorbeeld de omzet en/of winst verhoogd kan worden.

Het is dus duidelijk dat een codeersysteem een niet te missen onderdeel is van de huidig verkoopbranche. Wanneer je hier geen gebruik van maakt doe je jezelf, en je onderneming, te kort!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/