Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Wanneer gebruikt u een AED

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar en makkelijk verplaatsbaar toestel dat gebruikt wordt wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Het apparaat dient de nodige elektrische schok toe die het hart weer op gang kan brengen.

Wanneer gebruikt u een AED

Een AED wordt gebruikt wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Wanneer u een reanimatiecursus volgt, leert u over de signalen waar u op moet letten en wanneer u het toestel moet gebruiken. AED toestellen zijn overigens erg veilig en ze zullen geen schok toedienen aan een persoon die dat niet nodig heeft. Het toestel analyseert namelijk eerst de toestand van het slachtoffer en analyseert het hartritme alvorens een schok toe te dienen.

Welke soorten AED’s zijn er

Er bestaan zowel volautomatische als halfautomatische AED toestellen. Bij een volautomatische AED hoeft de hulpverlener niet manueel een schok toe te dienen. Bij het halfautomatische toestel dient die dat wel te doen.
De beste AED om in uw bedrijf of verenigingslokaal te plaatsen hangt af van het feit of de gebruikers een reanimatiecursus hebben gevolgd of niet.

Een standaard goede AED is de Defisign Life.