Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Waarom overstappen van NAV naar Business Central?

Waarom overstappen van NAV naar Business Central?

Dynamics NAV (Navision) is de voorganger van Business Central. Het kan zijn dat je nog gebruik maakt van Dynamics NAV. Het is aan te raden om gebruik te maken van de nieuwste versie van Microsoft’s ERP software. Zo heb je de garantie dat je met software werkt die up-to-date is en dat je van alle voordelen gebruik maakt die Business Central biedt, zoals werken in de Cloud.  

5 Voordelen van Business Central ten opzichte van Dynamics NAV

 

1. Efficiënter werken door integratie met Business Applications apps

 

Misschien heb je al gelezen dat je Business Central onderdeel is van Dynamics 365. Door de integratie met Microsoft 365 maak je interne bedrijfsprocessen een stuk makkelijker en vooral efficiënter. Koppel Business Central aan verschillende software en systemen om onderlinge informatie met elkaar te delen en aan elkaar te koppelen.

 

2. Je bent altijd up-to-date 

 

Business Central wordt gehost op Azure. Dit houd in dat Microsoft verantwoordelijk is voor alle updates die uitgevoerd moeten worden. Je kunt er rekening mee houden dat Microsoft maandelijks kleine updates uitvoert en twee keer per jaar de grote updates. Je kent de pop up bij je computer dat deze wil gaan updaten. Je krijgt hierbij de keuze of je het nu of op een later moment wilt installeren. Ook hierbij worden de updates automatisch uitgevoerd, maar krijg je wel de keuze binnen welk tijdvak Microsoft de updates mag uitvoeren. Dit scheelt vooral in de beheercapaciteit (wat je wel hebt bij NAV) wat ook extra kosten met zich meebrengt. 

 

3. Betere beveiliging

 

Je kunt ervan uitgaan dat Business Central, door middel van de verschillende updates, altijd goed beveiligd is en dat je geen zorgen hoeft te maken over je opgeslagen data en bestanden. Het voordeel van Business Central ten opzichte van Dynamics NAV is dat het een cloudoplossing betreft. Een cloudoplossing is beter beveiligd dan een on-premise installatie. De cloud providers zijn uitgerust met de beste opgeleide beveiligingsexpert, waardoor het risico minimaal tot niet is.

 

4. Op- en af te schalen gebruikers

 

Wanneer je nog werkt met Dynamics NAV heb je vooraf een aantal licenties aan moeten schaffen van het aantal mensen die tegelijk gebruik kunnen maken van de applicatie. Het nadeel hiervan is dat deze alleen op te schalen is, maar je deze niet kunt afschalen. Stel voor er gebeurt iets waardoor je moet bezuinigen op het aantal medewerkers. Het is dan niet mogelijk om het aantal licenties af te schalen. Bij Business Central zijn de Microsoft-diensten in de cloud beschikbaar op basis van de aantal licenties. Daardoor zijn deze maandelijks op- en af te schalen. Neemt de behoefte af en zijn er minder gebruikers nodig? Dan beëindig je eenvoudig het aantal overbodige licenties aan het einde van de maand.

 

5. Functionaliteiten toevoegen

 

Wil je bij Dynamics NAV aanvullende functionaliteiten toevoegen? Dan vraagt dit vaak maatwerk. Je bent vaak extra kosten en beheerkosten kwijt om de functionaliteit te laten programmeren en voor het upgraden hiervan. Het toevoegen van extra functionaliteiten gaat een stuk makkelijker en soepeler door de AppSource. Zo kun je een functionaliteit snel en effectief uitbreiden. Bijkomend voordeel is dat het aanbod van extensies groot is, waardoor je altijd een uitbreiding vindt die past bij jouw wensen. Met dank aan de trial van 30 dagen (bij de meeste extensies) kun je het eerst uitproberen voor je hieraan vast zit.

 

https://www.abcebusiness.nl/microsoft-dynamics-365-business-central