Kennisruimte
Image default
Afvalverwerking

Waarom is het verzamelen van afval belangrijk?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans groot dat je bedrijf zeer veel afval produceert. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan oud papierwerk, restafval en productieafval. Het is belangrijk dat het afval op een efficiëntie manier verzameld wordt. Het efficiënt verzamelen van afval doen maar weinig bedrijven en dat is erg jammer. Daarom vind je in dit artikel meer informatie over waarom het verzamelen van afval belangrijk is. 

Je voorkomt een puinhoop

Het is voor je werknemers, maar ook voor jezelf, erg vervelend als je moet werken in een puinhoop. Hierdoor zijn werknemers minder productief en hebben ze ook minder zin om naar het werk te gaan. Daarnaast is het ook onhygiënisch om afval te laten slingeren, want hierdoor is het mogelijk dat je werknemers ziek worden of dat je last krijgt van ratten en/of muizen. Door afval op de juiste manier te verzamelen, is het bedrijfspand altijd vrij van afval.

Veel afval wordt gerecycled

Wanneer je afval wilt gaan verzamelen, dan is het verstandig om hiervoor meerdere containers te huren. Je kunt een container huren Rotterdam bij verschillende afvalverwerkers. Dat het huren van meerdere containers verstandig is, heeft ermee te maken dat het hierdoor mogelijk is om afval te sorteren. Het sorteren van afval is niet verplicht, maar dat stellen afvalverwerkers zeker op prijs. Daarnaast is het ook mogelijk dat je een vergoeding krijgt voor het gesorteerde en verzamelde afval. Afvalverwerkers gaan het afval vervolgens recyclen en verkopen dit weer aan fabrieken en producenten. Het recyclen van afval is erg belangrijk, want de bodem van deze prachtige aarde raakt een keer uitgeput en ook is het niet mogelijk om in dit tempo bomen te blijven kappen voor het produceren van hout, papier en karton. 

Afval wordt omgezet in energie 

Het kan voorkomen dat het afval niet meer te recyclen is. Dat kan ermee te maken hebben dat het niet rendabel is of dat er geen technieken zijn dat het recyclen van een bepaald soort afval mogelijk maakt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ziekenhuisafval en chemisch afval. Dit betekent zeker niet dat er niets met het afval gedaan wordt, want afval dat niet gerecycled kan worden, wordt vernietigd in biomassacentrales. Tijdens het verbranden van het afval komt zeer veel energie vrij en dat wordt omgezet in elektriciteit. Vervolgens wordt de opgewekte elektriciteit verkocht aan energiemaatschappijen en komt het uiteindelijk weer in omloop.

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-amsterdam