Kennisruimte
Image default
Afvalverwerking

Afvalpersen voor het verkleinen van restafval

Voor sommige ondernemingen zijn goede afvalpersen best belangrijk omdat deze veel veel afval hebben. Neem bijvoorbeeld supermarkten nadat vakkenvullers klaar zijn met vullen blijft er een grote hoeveelheid karton en plastic over. Hier kan zo’n winkel niks meer mee, maar blijft er wel mee zitten. Als dit afval in de huidige vorm wordt weggegooid zit een container al erg snel helemaal vol. Dit moet toch anders kunnen? Als je de oppervlakte van de doos verkleind zul je al gauw merken dat je veel meer afval kwijt kunt in een container. Hierdoor hoef je ook minder vaak een vuilniswagen langs te laten komen, om de container met afval op te halen. Hierdoor bespaar je maandelijks veel geld op je afvalkosten. 

Hoe werkt een afvalpers 

Een afvalpers is een apparaat wat kan worden bevestigd aan een prullenbak of container. De pers die dan boven de container hangt, perst het afval zo fijn mogelijk zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte in jouw container. Een goede afvalpers kan het afval tot wel 75 procent verkleinen. Een afvalpers werkt meestal op luchtdruk en is geschikt voor meerdere materialen. Zo wordt hij veel gebruikt voor het verkleinen van karton, maar ook in bedrijven waar er veel staal overblijft. Daarnaast maken afvalpersen voor grote containers er ook vaak gelijk een erg handig pakketje van zodat je het vrijwel meteen kunt vervoeren. 

Geld verdienen met jouw afvalpersen 

Omdat afvalpersen je afval fijn maken en ze er altijd meteen een handig pakket van maken. Is dit automatisch er fijn voor de transport en bedrijven die afval verwerken. Daarnaast is het ook gelijk gesorteerd, door deze dingen willen bedrijven je dan ook vaak belonen. En geven ze je dan ook een vergoeding voor het restafval. Omdat je het sorteert en gebruiksvriendelijk maakt voor bedrijven die het verder verwerken. Geen wonder dus dat veel ondernemingen afvalpersen hebben aangeschaft.