Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Waarom investeren in onroerend goed een goede keuze is

De principes van beleggen in onroerend goed

Beleggen in onroerend goed is het proces van beleggen in onroerend goed met de bedoeling inkomsten te genereren. Onroerend goed kan tegen lage kosten worden gekocht en worden omgezet in iets dat inkomsten genereert. Vastgoed is aantrekkelijk voor beleggers omdat het in de loop van de tijd kan zorgen voor een gestage cashflow om andere investeringen te compenseren of te vervangen, inflatiebescherming, diversificatievoordelen en vermogensgroei. Vastgoed heeft ook lagere transactiekosten dan aandelen. Dit artikel geeft een overzicht van wat er nodig is om aan de slag te gaan met beleggen in onroerend goed.

Wat maakt een goede vastgoedbelegging?

Het antwoord op deze vraag is relatief en hangt af van het type investering dat u wilt doen. Als u een woning koopt als huurwoning, moet deze een hoge huur/waarde-ratio hebben, een lage leegstand en gelegen zijn in een gebied met een grote vraag naar huurwoningen. Als u op zoek bent naar een vastgoedbelegging voor eventuele verkoop, dan zijn dezelfde punten van toepassing, maar inventaris is ook belangrijk, evenals de locatie, omdat onroerendgoedprijzen kunnen stijgen of dalen, afhankelijk van de toestand op de markt.

Investeren in onroerend goed kan een geweldige manier zijn om rijkdom op te bouwen. Er zijn veel verschillende soorten vastgoedinvesteringen waaruit beleggers kunnen kiezen, zoals commercieel, residentieel en meergezinswoningen. Niet alle vastgoedbeleggingen worden echter in gelijke mate gecreëerd. Beleggers moeten rekening houden met de volgende eigenschappen om te bepalen of een woning de moeite waard is om in te investeren:

– Is het in de buurt van het openbaar vervoer?

– Is het dicht bij winkels en restaurants?

– Is de buurt gezinsvriendelijk en veilig?

– Hoe vaak wordt de woning verhuurd?

De beste beleggingsstrategie voor nieuwkomers

Er zijn een aantal manieren om in onroerend goed te investeren, maar de beste optie voor een beginner is om te investeren in huurwoningen. Een huurwoning kan jarenlang of zelfs decennia voor een inkomstenstroom zorgen. Hoewel het eigen vermogen dat u in uw huis opbouwt, gebruikt wordt om uw hypotheek af te lossen, is de kans groot dat u uw huis pas verkoopt als u met pensioen gaat. Dit betekent dat de overwaarde in uw woning in de loop van de tijd blijft groeien. De investering is ook schaalbaar, want als je één woning verkoopt en er twee koopt, dan heb je je inkomen met 50% verhoogd.

Indien u hulp nodig heeft van een vastgoedbelegger is het altijd mogelijk om contact op te nemen met Damborg. Zij zijn de specialisten op het gebied van beleggingspanden, winkelvastgoed en nog veel meer!