Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Waarom het belangrijk is je deuren af te sluiten, ook als je maar even weg bent

Elke slotenmaker in Roermond of andere steden zal je het volgende vertellen: Doe altijd je (voor)deur op slot, ook als je maar heel even weg bent. Zelfs de overheid heeft hier nog spotjes over gemaakt op televisie speciaal om mensen alert te maken op een schijnveiligheid. Zolang je de deur alleen maar achter je hebt dichtgetrokken ben je niet veilig. Had je nou maar naar de slotenmaker in Roermond geluisterd voor je eigenwijs de deur niet op slot draaide.

Flipperende inbrekers

De reden dat je niet veilig bent is namelijk een methode genaamde flipperen. Een voordeurslot heeft een dag- en een nachtschoot. De dagschoot is het kastje waar het schuifje van de klink van de deur in valt wanneer jij hem achter je dicht trekt. Dat je hem van buitenaf meestal niet open kunt maken lijkt veilig, maar dat lijkt alleen maar zo omdat je de klink niet naar beneden kunt duwen. Door met een stuk hard plastic tussen de deur te porren en op en neer te bewegen tot de dagschoot van de deur meebeweegt hebben inbrekers jouw deur zo open. Deze methode heet flipperen. Als je de nachtschoot ook dicht laat vallen (door de deur op slot te draaien) wordt deze tegengehouden door het slot en werkt flipperen niet.

Jezelf buitensluiten en slotenmaker in Roermond

Op eenzelfde manier is het ook niet slim om een sleutel buiten de deur te bewaren door hem bijvoorbeeld onder een mat te leggen. Vooral wanneer je hieraan gewend raakt zullen inbrekers soms uren de tijd hebben om de nabije omgeving te doorzoeken en zo mogelijk jouw reservesleutel te vinden. Ook indien ze je eerst in de gaten houden en zo kunnen zien wat je doet is het niet handig. Het is veiliger een reservesleutel achter te laten bij iemand die je vertrouwen kunt.

https://slotenmakerinroermond.nl/