Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Voorbereid een huisfeestje geven

Een huisfeestje geven is super leuk en kan er vaak ook voor zorgen dat je aanzienlijk wat geld kunt besparen. Zo hoef je geen locatie te huren en kun je alles zelf thuis regelen. Ook kun je zelf de dj zijn door gewoonweg een box aan te sluiten op je playlist. Toch zijn er ook nadelen aan huisfeestjes. Met name de achterblijvende rotzooi is een grote spelbreker. We vertellen we je graag wat meer over hoe je goed voorbereid een huisfeest kan geven.

 

Kies voor plastic bekers en bordjes

Een grote tip als het gaat om rotzooi voorkomen is het gebruik maken van plastic bekers en bordjes. Glazen zorgen namelijk alleen maar voor rotzooi en een groter risico op scherven. Ook dien je de glazen de volgende dag nog af te wassen of in de vaatwasser te zetten. Plastic bekers kun je gemakkelijk snel verzamelen en weggooien nadat het feestje is afgelopen. Dat bespaart een hoop tijd en moeite met het opruimen van het feestje. Denk er wel aan om namen op de bekers te zetten zodat niet iedereen voor ieder drankje een nieuwe beker hoeft te pakken. 

 

Sluit kamers af

Om onnodige rotzooi te voorkomen kun je ervoor kiezen om bepaalde ruimtes in je huis goed af te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je slaapkamer of je badkamer. Als mensen wat drankjes ophebben kunnen ze namelijk nog wel eens op onderzoek uitgaan in je woning. Houdt dus alleen de ruimtes open waar jij vindt dat ze mogen komen. De woonkamer en de wc zijn daarbij vaak al voldoende.

 

Bescherm je meubels

Huisfeestjes zijn erg gezellig, maar er kunnen ook wel een drankjes door de lucht vliegen of omvallen. Om te voorkomen dat je meubels vies worden kun je deze beschermen met bijvoorbeeld een zeil. Meubels zijn immers al duur genoeg dus het zou zonde zijn als deze vies zouden worden. Is je bank toch vies geworden? Dan kun je je bank schoonmaken Amsterdam op een professionele wijze laten doen. Zo heb je binnen een mum van tijd toch weer een frisse bank zonder de drankjes van het huisfeestje. 

https://banklatenreinigen.com/bank-schoonmaken-in-amsterdam/