Kennisruimte
Bedrijven

Volgen en bijhouden

Volgen en gevolgd worden, tegenwoordig wordt het steeds belangrijker dat wij weten wat anderen uitvoeren. Dit komt op allerlei niveaus voor. Zoals op sociale media, mensen vertellen hele levensverhalen op het internet, dit zorgt ervoor dat u als volger weet wat de persoon aan het is doen is, gaat doen of heeft gedaan. Deze manier van delen is populair onder jongeren en zo weet iedereen hoe leuk of niet leuk jij iets vindt. Het heeft ook nadelen, namelijk de privacy is minder en vreemden kunnen nu ook weten wat jij doet, maar aan de andere kant de persoon post het zelf op sociale media en vraagt er dus om bekeken te worden. Daarom schermen mensen hun account af, om vreemden op afstand te houden.

Maar volgen wordt ook gedaan op de werkvloer, denk maar eens aan bedrijven die werken met een urenverantwoording. Zij willen exact weten wat de werknemers uitvoeren en hoelang zij hier mee bezig zijn zo kunnen zij de werknemer aanspreken. De werkgever kan dan vragen waarom een werknemer zo lang deed over een bepaald gedeelte van zijn of haar werk. Dit verhoogt de efficiëntie maar ook de druk bij de werknemers. Zij krijgen zo het gevoel dat zij constant op de vingers worden gekeken.

Andere sectoren gebruiken ok volgers om bijvoorbeeld hun wagenpark te volgen, dit kunnen zij doen met een GPS Tracker, deze wordt geïnstalleerd in het voertuig en zorgt ervoor dat de werkgever het personeel op de weg kan volgen en zo kan zien wat deze werknemer allemaal uitvoert en of hij de goede weg heeft genomen naar de klant. Dit maakt fleet management zeer toegankelijk en makkelijk. Ook kan de werkgever er zo voor zorgen dat zijn bedrijf efficiënt omgaat met tijd. Er wordt dan ook wel gezegd tijd is geld en zo proberen zij de werknemer beter zijn of haar werk te laten uitvoeren.

https://mygpstracker.nl/