Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Volg een antislipcursus bij een rijschool in Helmond

Op het moment nadat je je rijbewijs hebt gehaald, zal je misschien denken dat je alle situaties in de auto voldoende beheerst. Hoewel dit zeker klopt voor de basishandelingen, zoals sturen, schakelen, inparkeren, etc., zal je niet voorbereid zijn voor de iets extremere manoeuvres, bijvoorbeeld wanneer je de controle over de auto tijdelijk kwijtraakt bij slecht weer. Om te leren hoe je om moet gaan met dit soort scenario’s, kan je een antislipcursus volgen bij rijschool Helmond.

Leer eerst de theorie

Net zoals bij het normale rijexamen, is het nodig om jezelf eerst bekend te maken met de theorie achter de handelingen die je zal verrichten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je het beste kan remmen of uitwijken, hoe je een noodstop moet maken en hoe je goed het verkeer kan waarnemen om ongelukken te voorkomen. Ook leer je bij wat voor situaties je extra goed op moet letten, zoals een glad wegdek bij regen of sneeuw.

Remmen of uitwijken

Het kan voorkomen dat er ineens een obstakel op de weg ligt, zoals een onderdeel van een andere auto of vrachtauto. Ook kan het zijn dat er plotseling hard geremd moet worden, wanneer er een ongeluk voor je gebeurt of er een file vormt. In deze gevallen moet je ervoor kiezen om hard op de rem te stappen of uit te wijken. Bij snelheden tot 70 kilometer per uur wordt aangeraden om te remmen, tenzij de afstand op je voorligger te klein is. Bij hogere snelheden, of een korte afstand tussen jou en je voorligger, is het beter om uit te wijken. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je de gehele situatie hebt geobserveerd, zodat je weet dat je veilig uit kan wijken, zonder daarbij andere weggebruikers te raken. Toch is het altijd wel aangeraden om ook hier de rem te gebruiken, zodat je de snelheid waarmee je zou botsen vermindert, als het fout mocht gaan.

https://rijschoolhelmond.nl/