Kennisruimte
Dienstverlening

Training ondernemingsraad volgen

In dit artikel lichten we uit wat een ondernemingsraad is en wat een training OR is en voor deze training bedoeld is. Een ondernemingsraad is een groep mensen dat gekozen is door de werknemers binnen een organisatie. De ondernemingsraad overlegt over zaken zoals de arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Zij komen op voor het personeel. 

 

Een ondernemingsraad is verplicht binnen bedrijven die meer dan vijftig werknemers hebben. Het kan zo zijn dat een raad als een verplicht onderdeel aanvoelt. Dan is de kans groot dat er niets nuttigs uit komt qua advies. In zo een geval is het handig om een training ondernemingsraad te volgen. 

Voor wie is de training bedoelt? 

Een ondernemingsraad training is speciaal bedoelt voor een ondernemingsraad die even helemaal vastloopt met de taken die ze moeten oppakken. Of een ondernemingsraad die moeite heeft met het formuleren van advies naar het management. Er zijn diverse trainingen die gevolgd kunnen worden, hierdoor is voor elke organisatie een training beschikbaar. Bovendien kunnen er ook trainingen op maat gemaakt worden. Zo een maatwerktraining kan je aanvragen bij Tri-plus

Wat zijn de voordelen van een OR training? 

Er zijn vele voordelen verbonden aan het volgen van een OR training: 

 

  • Bewust worden van de werkzaamheden en taken van het OR

  • Stimuleren van projectmatig werken 

  • Advies krijgen over hoe het OR beter kan samenwerken

  • Begeleiding krijgen bij een moeilijk vraagstuk

  • Nieuwe OR leden wegwijs maken

 

Het doel van een OR training is ten alle tijden de OR leden adviseren en ondersteunen tijdens hun taken. Tevens kan de training nieuwe inzichten bieden over hoe er beter gewerkt kan worden en hoe het advies goed overdragen kan worden naar het management. 

 

Heb je interesse in een OR training of heb je meer informatie nodig laat het ons dan weten!

{{External-image}}

 

https://www.tri-plus.nl/ondernemingsraad-tri-plus/