Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Tips en tricks bij het kopen van een huis

  1. Ga na wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Heel belangrijk is om te weten hoeveel geld je hebt en in wat voor prijsklasse jij kan kijken bij het kopen van een huis. Een hypotheekadviseur kan helpen jou inzicht te geven in hoe jij er financieel voorstaat. Bekijk woningen die binnen jouw bereik liggen en bedenkt dat vraagprijs en verkoopprijs vaak niet hetzelfde zijn.
  2. Doorloop de woning en check deze altijd voor de overdracht. Hier heb je recht op en is zeker aan te raden. Werkt alles nog? Ziet alles eruit zoals je afgesproken had? Voorkom verrassingen of misverstanden.

Een makelaar inschakelen

Stel je gaat een huis kopen in Maastricht, dan is een makelaar in Maastricht handig om in te schakelen. Een makelaar heeft veel kennis over de huizenmarkt in het gebied waar hij actief is. Hij kan je adviseren en tips geven. Vaak ziet een makelaar juist de belangrijke dingen die jij niet ziet. Een makelaar bemiddeld bij de verkoop, aankoop, huur of verhuur van een woning of kantoor. Je hebt niet bij alles een makelaar nodig, tegenwoordig kun je al veel zelf doen en dit kan je een hoop kosten besparen.

 

Nog meer gouden tips!

–          Verken de omgeving van potentiële huizen. Op deze manier kun je zien wat er zich in de omgeving allemaal afspeelt. Spelen er veel kinderen op woensdagmiddag buiten? Is er overlast van het café in de straat? Check dit op verschillende tijdstippen. Eventueel kun je nog met buren praten over hun woonervaringen om een nog beter beeld te krijgen.

–          Doe uitgebreid onderzoek. Bij het kopen van een huis moet je aan veel dingen denken. Vaak vergeet je dingen zoals bestemmingsplannen. Een makelaar kan in dat geval handig zijn. Hij of zij vraagt deze documenten voor je op en controleert ze.

https://www.amh-makelaars.nl/