Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Stroomstoring: wat te doen?

Stroomstoringen zijn misschien niet gebruikelijk in Nederland, maar ze kunnen binnen enkele seconden gebeuren en soms in een situatie die het minst wordt verwacht. Stroomuitval kan in de meeste gevallen minuten duren, maar soms ook dagen. En dat is niet goed. Als de stroomstoring de rest van de buurt overkomt en het probleem niet in uw verbinding ligt, maar mogelijk wordt veroorzaakt door schade aan de centrale stroombron. Maar als de stroomstoring alleen bij u thuis gebeurt of vaststelt dat dit een teken is dat u de Elektricien Den Haag 070 moet bellen. uitval. Er zijn stroomstoringen die worden veroorzaakt door wind of stormen die leiden tot het loskoppelen van hoogspanningslijnen. Bij stroomuitval zit u zonder verlichting, verwarming, airconditioning en warm water. Leven in zo’n situatie kan moeilijk zijn. In het geval van een stroomstoring kunt u een aantal dingen doen om de veiligheid van uw gezin en huis te waarborgen.

Bereid je voor op een stroomstoring

Of u nu een stroomstoring verwacht, u kunt het beste voorbereid zijn. Hoe doe je dat? Het is makkelijk. Eerst identificeert en vermeldt u alle apparaten die elektriciteit nodig hebben. U moet bepalen welke kunnen werken met een alternatieve stroombron zoals batterijen en powerbanks. Het volgende dat u hoeft te doen, is de alternatieve stroombronnen voorbereiden. Zorg ervoor dat de batterijen nieuw zijn; powerbanks zijn volledig opgeladen. Plaats al deze alternatieve noodstroombronnen in één container, zodat u ze snel kunt inschakelen wanneer dat nodig is. Het volgende is het voorbereiden van alternatieve lichtbronnen zoals zaklampen en oplaadbare lampen. Bovendien moet elk huis zaklampen hebben. Als uw budget het toelaat, investeer dan in een noodgenerator. U dient de staat van deze generator te controleren om er zeker van te zijn dat deze goed kan werken.

Tijdens de stroomstoring

Wanneer u een stroomstoring ervaart, is het eerste wat u moet doen alle apparaten loskoppelen. Of u het apparaat nu gebruikt, het is het beste om de stekker uit het stopcontact te halen voordat de stroom uitvalt. Het volgende is om te controleren of uw buren hetzelfde hebben meegemaakt. Maar in het geval dat de stroom alleen in uw huis uitvalt, moet u contact opnemen met een elektricien. Mocht er zich echter in de hele buurt een stroomstoring voordoen, dan kunt u de stroomleverancier bellen. Wacht op een update en maak gebruik van je noodpakket (je zaklampen, powerbanks en meer).