Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

Snelbeton gebruiken voor klussen

Snelbeton is een ideaal product voor kleine klussen in en rond het huis. Wie een paal wil verankeren in de grond kan de klus snel klaren door gebruik te maken van sneldrogend beton. Maar hoe doe je dit nu precies? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Snelbeton gebruiken

Een fundering voor een schutting maken op kleigrond kan met snelbeton. Komt de schutting op kleigrond dan is het handig om geheel waterpas met snelbeton een fundering te creëren. Ook kunt u palen goed verankeren door gebruik te maken van snelbeton. Daarnaast zijn palen te verankeren d.m.v. betonpoeren/ funderingstegels, deze zijn te gebruiken indien de ondergrond en de te bevestigen palen hiervoor geschikt zijn. Deze verankering is tevens zeer solide en wordt vooral gebruikt om palen voor schuttingen en schuren stevig te verankeren in de grond. Betonpoeren kennen vaak een mooie, betonnen afwerking, waardoor de houten palen van schuttingen een mooie betonpoot krijgen! U kunt dit gewoon zelf monteren, hier hoeft geen aannemer aan te pas te komen.

Snelbeton is bijzonder handig in gebruik, een vlaggenmast of schuttingpaal kunt u stevig verankeren door het snelbeton, nadat de paal geheel verticaal staat, vol te strooien met sneldrogend beton, waar u de exacte hoeveelheid water overheen giet. Verder hoeft u niets meer te doen, het beton zal in 15 minuten uitharden.

Gebruik niet teveel water, houd u goed aan de voorschriften. Teveel water kan de bovenlaag klei-achtig maken en zelfs weken vochtig houden. Bij voorkeur voert u de klus uit op een moment dat het niet geregend heeft, of zal gaan regenen. 

Snelbeton online bestellen

Het makkelijkste is om snelbeton gewoon online te bestellen, zo hoeft u niet met zware zakken in de weer. Heeft u vragen, dan kunt u bij de online-speciaalzaak direct met uw vragen terecht en rekenen op goed advies. 

https://www.snelbeton.eu/