Kennisruimte
Image default
Onderwijs

Revolutionair onderwijs 

Dit is de berekening, hier moet je het mee doen en als je dat niet doet heb je het fout. Je zult een onvoldoende halen en deze onvoldoende zal je de rest van je leven blijven achtervolgen. Misschien wat extreem geschetst, maar iedereen die onderwijs in zijn algemeenheid heeft gevolgd zal zo’n voorbeeld ooit wel hebben meegemaakt. Het is de manier van onderwijs die in deze tijd, en ver voor deze tijd regeert/heeft geregeerd. Een klassiek voorbeeld van ‘dat het zo gedaan wordt betekent niet dat dit de juiste manier is’. Want zeg nou eerlijk, reageer jij hier goed op of heb je liever dat je zelfstandig kunt leren en terwijl je dit doet opbouwende feedback krijgt? 

Het kan en moet anders 

Opbouwende feedback en het leerproces in de handen van de leerling zelf vanaf jongs af aan kan veel goeds doen. Zo zijn zelfstandige mensen vaak succesvoller, gelukkiger en flexibeler. Jong geleerd is oud gedaan dus je kan niet vroeg genoeg beginnen. Het basisonderwijs is daarin de eerste stap. Nee, de leerlingen op basisonderwijs hoeven geen formules op het gebied van algebra te kennen maar de eigen regie nemen en zelf nadenken is wél op zijn plek, ook in een vroeg stadium van het onderwijs. Als coach help je voornamelijk met het zelf inrichten van dit leerproces en het reflecteren op jezelf. Je stuurt ze in de goede richting maar ze de rest zelf doen. Voor een cursus coaching in het basisonderwijs zijn veel mogelijkheden beschikbaar.  

Op: cursus coaching basisonderwijs zie je welke mogelijkheden er zijn voor een cursus coaching basisonderwijs.  

Op maat 

Na de didactisch coachen cursus kan je de leerling nóg meer op maat begeleiden. Je kan als school of team precies leren hoe je nou didactisch coacht en feedback geven op het resultaat van de leerlingen, maar ook op het leerproces. Het resultaat is zelfstandige leerlingen die blijer zijn met hun regie over het proces en natuurlijk het resultaat. En wie wordt er nou zelf niet blij van tevreden leerlingen? Als je meer wilt weten over een didactisch coachen cursus zit je op de goede plek bij: didactisch coachen cursus.