Kennisruimte
Image default
Onderwijs

Maak het onderwijs weer interessant

In het onderwijs zijn er altijd punten waarin je jezelf nog kunt ontwikkelen. Je zou bijvoorbeeld beter willen worden in het mentorschap, of meer willen begrijpen hoe bepaalde leerlingen denken en ze hierin ondersteunen. Je kunt hierin eigenlijk heel breed denken. Met een cursus coaching leer je jezelf ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een didactisch coachen training, waarbij je feedback krijgt op een motiverende en aanmoedigende manier.  

 

Wordt jezelf bewust van de mogelijkheden 

 

Bij een didactisch coachen training leer je jezelf bewust te worden van de manier waarop je momenteel les geeft en op welke vlakken je jezelf eventueel nog zou kunnen ontwikkelen. De motiverende en aanmoedigende feedback werkt op zo’n manier dat je deze tactiek ook zelf door kunt zetten naar de leerlingen die jij lesgeeft. Je laat je leerlingen bewust nadenken over de keuzes die ze maken en welke stappen ze moeten zetten om tot het gewenste resultaat te komen. Deze manier van coachen is erg effectief, omdat het niet alleen op jezelf als leerkracht effect heeft, maar ook op de leerlingen die de kennis geleerd krijgen.  

 

Ontdek de oplossing  

 

Als leerkracht heb je gaandeweg een bepaalde methode ontwikkeld van lesgeven. Dit kan voor een bepaalde tijderg effectief zijn, maar met de tijd veranderen bepaalde zaken en merk je dat er behoefte is aan verandering. Deze ontwikkeling kan ingewikkeld zijn en hierbij kan je veel stress hebben. Je wilt voorkomen dat je in een burn out terecht komt, want het kan een aardig proces zijn om hier weer uit te komen. Het is verstandig om een cursus coaching te volgen, zodat je op een goede en effectieve manier jezelf kunt ontwikkelen. Het zou heel goed kunnen dat je tijdens deze cursus punten voorbij ziet komen waarvan je niet wist dat deze nog ontwikkelend kunnen worden.  

 

Ontwikkelen blijft altijd bestaan 

 

Het zal altijd zo blijven dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld meer wilt ontdekken hoe je jouw leerlingen kunt coachen, of graag beter met je collega’s wilt communiceren, dan zijn hier trainingen voor. Er zijn meerdere aspecten waarbij je jezelf nog meer kunt ontwikkelen. Of dat nou met jezelf te maken heeft of meer gericht is op je leerlingen.