Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Nieuwetijds beroep ‘Food & Agri’ – wat betekent dit voor jou?

Wat te doen na je bachelor of master in food of agrarische sector

Door de contante ontwikkelende maatschappij van de 21ste eeuw is er ook een gezonde verandering wat betreft studies en banen. Waar er vroeger de opleiding tot ‘trekschuit jager’ of ‘switchboard operator’ waren, zijn er nu studies als Future Planet Studies (UvA) en dus ook studies wat betreft eten en agricultuur (bijv. bij Wageningen University and Research Centre). Echter, wat kan je met deze studies nadat je ze hebt afgerond, en bij wie kan je terecht om je loopbaan te ontwikkelen? Voor elk persoon die net zijn studie heeft afgerond, is het vaak moeilijk om je goed te kunnen oriënteren in de banenmarkt wanneer je hier geen ervaring hebt opgedaan. Toch zijn er genoeg bedrijven die starters willen helpen, door ze bijvoorbeeld banen of cursussen aan te bieden.

Steeds meer bedrijven, zeker in de ‘food & agri sector’, zoeken mensen die veel weten van huidige ontwikkelingen en uitvindingen wat betreft eten en landbouw. Precies zo’n bedrijf is het Ceres wervingsbureau voor agricultuur. Wat kunnen zij voor jou betekenen?

Nationaal of internationaal, de keuze is aan jou

Ceres recruitement voor agricultuur is één van de vele bedrijven die helpt jonge starters een goed begin te maken op de arbeidsmarkt. Ze hebben een ruim aanbod aan vacatures voor ieder die iets zoekt op het gebied van food en agricultuur; bijvoorbeeld nadat je je HBO of Master in soortgelijke studies hebt afgerond. Ceres is er niet alleen voor de werknemers – ook helpen zij bedrijven een goede match te vinden voor een open functie.

Verder bieden zij een mogelijkheid die niet veel bedrijven kunnen schenken: een baan in het buitenland. Voor de reizigers onder ons is niets te gek, of het nou in Europa of aan de andere kant van de wereld is. Zeker als je dat kan combineren met een baan in jouw vakgebied is het een echt buitenkansje!

Mogelijkheden voor in het buitenland

Veel jonge starters willen vooral in het buitenland terechtkomen met hun kennis, om verschillende redenen: zij het voor persoonlijke ontwikkelingen en groei, een nieuwe taal leren, of om je netwerk uit te breiden. Je kan makkelijk research doen voor de beste opties voor jou via ceres buitenlandse vacatures. Zij hebben meer vestigingen dan alleen in Nederland, zo ook in België, Duitsland, Polen, Frankrijk en Italië. Verder onderhouden zij een breed netwerk aan kandidaten en recruiters, waardoor ze makkelijk in contact kunnen komen met andere bedrijven en werknemers om zo de beste opties voor jou uit te zoeken. Je kan makkelijk werken in het buitenland door bijvoorbeeld contact op te nemen met een recruitment bureau, of als je als bedrijf snel een goede match zoekt, kan je het matchen ook overlaten aan deze wervingskantoren. 

Food, Agri én travel

Hoewel veel mensen denken dat de mogelijkheid tot een buitenland stage of werken in het buitenland beperkt is met zicht op welke studie je doet of hebt gedaan, is dit juist niet zo. Bedrijven als Ceres recruitment specialiseren zich in het matchen van de wensen van klanten met een passende baan of een passend bedrijf. Hierdoor zijn ze dus niet alleen bekend in Nederland als een recruitment bureau, maar ook in de landen waar ze nog meer vestigingen hebben.