Kennisruimte
Bedrijven

Je baan kwijt

Het kan iedereen overkomen, je baan kwijtraken. Dit kan een tijd zijn waarin je misschien depressief raakt, maar houd vooral de moed erin. Het is namelijk erg belangrijk dat je positief blijft denken. De economie is nog steeds aan het groeien en er zit ook een stijgende lijn in de vraag naar werknemers. In sommige sectoren is er zelfs een tekort aan werknemers.

Welke stappen moet je ondernemen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om zo snel mogelijk weer aan een baan te komen. Allereerst is het belangrijk om al het papierwerk van je oude werk in orde te maken zodat je zo snel mogelijk weer op zoek kan gaan naar een nieuwe baan. Vervolgens moet je dan echt gaan beginnen met solliciteren.

Manieren om een baan te vinden

Je kunt beginnen met het doorzoeken van kranten op zoek naar vacatures. Je kunt ook gaan zoeken in vaktijdschriften die te maken hebben met de sector waar jij werk in zoekt. Vaak zijn hierin ook vacatures te vinden. Het kan ook handig zijn om langs te gaan bij een uitzendbureau. Deze zullen je helpen met het werk vinden in de sector waarin jij werk zoekt en kijken of jij de kwaliteiten hebt die hiervoor nodig zijn. Zijn kunnen je ook meer uitleg geven over de werkkostenregeling en de loonservice van een bedrijf. Een andere manier die vaak ook wel helpt is het vragen aan bekenden of ze nog een bedrijf weten die iemand zoekt. Vraag aan familie, vrienden of kennissen of ze een bedrijf kennen en maak duidelijk wat voor werk je eigenlijk zoekt. Vaak weet iemand wel iets of hebben ze in hun eigen bedrijf nog iemand nodig. Dit is ideaal, want dan kunnen zijn je meer vertellen over het bedrijf zelf. Zij kunnen je wellicht ook helpen met het voorbereiden van je sollicitatiegesprek.

http://www.cbbs.nl/