Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Hoeveel rijlessen heeft u nodig?

Wanneer u voor de allereerste keer rijlessen wilt gaan volgen, vraagt u zich misschien af hoeveel rijlessen u nodig zult hebben. Het landelijk gemiddelde in Nederland ligt ongeveer tussen de 30 en 40

lessen per leerling. Er zijn ook leerlingen die de informatie die ze aangereikt krijgen snel in zich opnemen en deze goed in de praktijk kunnen toepassen. Deze leerlingen zitten vaak tussen de 20 en 30 rijlessen voordat ze op rijexamen mogen. Ook zijn er nog andere factoren die meespelen hoeveel rijlessen iemand nodig zal hebben.

Het rijbewijs halen bij Rijschool Sittard

Het is altijd van belang om een goede rijschool uit te zoeken. Bij Rijschool Sittard zit u op de goede plek! Na de rijlessen in Sittard bespreken ze samen wat het beste lespakket is voor u. Op basis van de eerste indrukken kunnen ze rijlessen op maat aanbieden specifiek voor u. Wij werken stap voor stap en op een efficiënte manier toe naar het rijexamen. Mocht het zo zijn dat u alsnog extra rijlessen nodig heeft, dan is het altijd nog mogelijk om losse rijlessen erbij te nemen.

Het aantal rijlessen en factoren die meespelen

Hoeveel rijlessen u nodig heeft is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe snel slaat u nieuwe informatie op? Moet de lesstof vaak aan u uitgelegd worden of niet? Ook is het van belang hoeveel tijd er tussen uw lessen in zit. Wanneer u twee keer in de week rijlessen kunt volgen, is dat natuurlijk meer bevorderend dan wanneer u maar een keer in de week kunt rijlessen. Andere bepalende factoren die mee kunnen spelen zijn het hebben van faalangst. Mocht u last hebben van faalangst dat kunt u ervoor kiezen om speciaal aangepaste rijlessen te volgen en is het ook mogelijk om een zogeheten faalangstexamen af te leggen bij het CBR. Ook kan het zijn dat u al eerder op een scooter heeft gereden, waardoor u al enige kennis heeft van de verkeersregels en al enigszins ervaring heeft met het deelnemen in het snellere verkeer.

https://046rijopleidingen.nl/