Kennisruimte
Bedrijven

Hoelang gaat een rietendak mee?

Riet werkt uitstekend als dakbedekking. Het is waterdicht en warm. Het isoleert en beschermt tegen alle weeruitersten van ons Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Het gaat lang mee, zomaar 25 tot 30 jaar. Het is daarnaast een prachtig beeld. Resultaat van rietdekkers die hun vak met trots uitoefenen.

Voor iedere rieten kap gebruiken wij uitsluitend kwaliteitsriet. Daarbij kiezen we altijd voor het riet dat het meest geschikt is voor het type dak. Altijd een eersteklas natuurproduct geselecteerd bij riettelers en rietleveranciers met wie wij een lange relatie hebben. Verdere informatie unt u vinden op de site  rietwerk.nl.

Riet werkt uitstekend als dakbedekking. Het is waterdicht en warm. Het isoleert en beschermt tegen alle weeruitersten van ons Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Hoe lang gaat een rietendak mee, kunt u zich afvragen. Het gaat lang mee, zomaar 25 tot 30 jaar. Het is daarnaast een prachtig beeld. Resultaat van rietdekkers die hun vak met trots uitoefenen.

Jaarlijks onderhoud aan uw rieten dak komt de levensduur ten goede. Door regelmatig onderhoud blijven grotere renovaties aan de kap langer achterwege. Al met een eenvoudige controle op vogelschade en slijtage en het verwijderen van algen en mossen bent u verzekerd van een maximale levensduur van het dak.

Als de rieten kap al wat ouder is, is een standaardcontrole wellicht niet meer voldoende. In dat geval komen wij graag langs om de staat van het dak te beoordelen. Er zijn verschillende renovatietechnieken die we kunnen toepassen om de levensduur van het dak met renovatie te verlengen.

Wilt u geen omkijken hebben naar uw rieten dak én verzekerd zijn van een lange levensduur? Dan bieden wij een onderhoudscontract aan. Voor een vaste prijs voeren we ieder jaar een aantal kwaliteitscontroles uit zoals een check op de waterdichtheid van het dak, vervuiling door algen, storm- en vogelschade.

https://www.rietwerk.nl/