Kennisruimte
Image default
Dienstverlening

Hoe worden letselschade bedragen samengesteld

Letselschade is een bedrag dat je kan claimen als je letsel oploopt door het doen van een ander. De veroorzaker moet dit bedrag financieren. Je krijgt bijna altijd mee te maken met een verzekeringsmaatschappij en deze moet het bedrag uiteindelijk vergoeden. In Nederland kunnen er veel verschillende soorten letselschade zijn waar je voor in aanmerking komt. Het is lastig om direct te zien welk soort je recht op hebt omdat het afhangt van verschillende factoren. In dit artikel leggen we uit hoe het bedrag van letselschade wordt samengesteld. 

De verschillende soorten letselschade

Je hebt recht op een vergoeding als je door andere mensen schade hebt opgelopen. In de meeste gevallen gaat dit om een ongeval in het verkeer, tijdens het werk, een beet van een hond, een ongeval met of door dieren en ongeluk in het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten ongevallen waar je recht kan krijgen op letselschade. De schuldige partij moet het bedrag vergoeden. De oppositie kan heel anders over dit bedrag denken. Wie heeft er gelijk en hoe moet je er mee verder? Daar komt een letselschadebureau erbij.

Hoe weet je welke bedragen je voor in aanmerking komt? Letselschade bedragen (samengesteld door een letselschadebureau) bestaan uit veel verschillende kosten maar bestaan voornamelijk uit de volgende drie factoren

  • Extra kosten

  • Gemist inkomen

  • Smartengeld

Extra kosten kan bijvoorbeeld materiële schade, medische kosten en reiskosten inhouden. Er zijn nog veel verschillende andere kosten in deze categorie vergoed kunnen worden. Vervolgens het inkomen dat je mist tijdens de periode dat je aan het revalideren bent of niet werkzaam kan zijn. Smartengeld is een vergoeding de je krijgt voor negatieve gevoelens die het ongeluk bij je laten oproepen.

Er zijn veel verschillende kosten die komen kijken bij een ongeval. Het bedrag is opgesteld uit al de verschillende factoren die hierboven zijn genoemd. Het is belangrijk dat de hele situatie wordt uitgelegd aan het letselschadebureau. Aan de hand van een financieel rapport over de gemiste kosten kunnen wij ervoor zorgen dat je de optimale letselschadevergoeding krijgt. 

Waarom kiezen voor een letselschadebureau?

Wanneer je een ongeval hebt meegemaakt is het belangrijkste om op je revalidatie te focussen. Letselschade kan je erg tegenhouden van je normale leven. Daarom kan je ervoor kiezen om bij letselschade naar Van der Toorn personenschade te gaan. Niet alleen zorgt een letselschadebureau ervoor dat je het maximale bedrag aan letselschadevergoeding binnenkrijgt maar haalt het ook de last uit je handen. Wij focussen op de schadeclaim zodat jij alle tijd en rust hebt om te herstellen. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en bij Van der Toorn personenschade begrijpen wij dat. Je bent nooit voorbereid op het hele juridische proces dat komt kijken bij een ongeval. Het is belangrijk dat je door een vertrouwenspersoon door het hele proces wordt begeleid zodat je het optimale haalt uit je schadeclaim. Je wilt natuurlijk niet geld mislopen dat je kan gebruiken tijdens de revalidatie. Wij ondersteunen je tijdens het hele proces en verzorgen een zorgeloos proces bij het verkrijgen van je letselschade claim.

 

https://letselschadebureau.nl/