Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Hoe voorkom je oververhitting op de warme dagen?

Zoals je weet zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het op de warme zomerdagen die soms over de 40 graden gaan jezelf toch koel te houden. Ten eerste zou je, en dit moet je eigenlijk altijd wel doen, genoeg drinken en dan vooral water. Water zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. De volgende tip is het niet en wel openzetten van deuren. Tijdens de warme periodes zijn tempraturen van boven de 30 graden vrij normaal. Houdt overdag deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten. In de avond, als het koeler is, kun je deze weer openzetten. Een andere manier om afgekoeld te blijven is het nemen van een koude douche. Je bent waarschijnlijk gewend om redelijk warm te douche. Probeer tijdens deze hitte juist het tegenovergestelde te doen. Ook wanneer je koud water over je polsen laat stromen kan dit ervoor zorgen dat je afkoelt.

 

Grote ruimtes koel houden op de warme dagen

Jezelf en je huis koel houden tijdens de warme dagen is redelijk goed te doen, wat minder goed koel te houden is zijn grote ruimtes. Ventilatoren verzorgen op de warme dagen vaak geen verkoeling meer en niet iedereen kan gebruik maken van een airco. Een adiabatische koeling kan de oplossing zijn voor jou. Deze mobiele koeler zuigt de warme lucht als het ware op, waarna het langs een koelmembraan wordt geleid. Op deze manier word warme lucht omgezet in koude, frisse lucht. Deze koelers zijn er op gemaakt om grote ruimtes als sportscholen, tenten, lokalen en kantoorruimtes koel te houden.

 

Steeds warmer in Nederland

De aarde warmt op en steeds meer landen die ver van de evenaar liggen worden steeds warmer. Dat geldt ook voor Nederland, dit heb je al kunnen merken. Vooral de laatste jaren zie je steeds vaker dat er hittegolven voorkomen in ons land. Afgelopen zomer is het zelfs warmer dan 38 graden geweest. Dit zijn temperaturen die je niet bij Nederland zult verwachten, maar het gebeurd toch. Natuurlijk is een beetje zon fijn, maar zo een hoge tempraturen zijn wij helemaal niet gewend in Nederland. Daardoor kiezen steeds meer mensen voor een adiabitsche koeling.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/